Lastevanemate pahameele pälvinud koolidirektor lahkub ametist (1)

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vardo Arusaare.
Vardo Arusaare. Foto: Meelis Meilbaum

Eile võttis Tamsalu vallavalitsus vastu otsuse, millega lõpetatakse poolte kokkuleppel töösuhe 18 aastat Tamsalu gümnaasiumi juhtinud Vardo Arusaarega.

“Kooli juhtkonna, suure osa kogukonna ja kooli pidaja vahel olid kujunenud suured vastuolud,” rääkis Tamsalu vallavanem Riho Tell. “Kuna selline olukord tekkis ja lahenemise märke ei paistnud, arvasime koolidirektoriga mõlemad, et tema lahkumine on kõige parem lahendus.”

Vallavanema sõnul oli oma osa ka mullu novembris korraldatud aktsioonil. Nimelt andis siis Tamsalu gümnaasiumi lastevanemate esindus vallavanemale üle 431 kogukonna liikme allkirjaga dokumendi, milles loeti üles kooli juhtkonna tehtud vead.

Direktor Vardo Arusaarele heideti muu hulgas ette autoritaarset juhtimisstiili ning seda, et koolijuht ei ole piisavalt kaasa aidanud gümnaasiumiõpilaste huvitegevuse võimaluste arendamisele.

“See oli suures osas kommunikatsiooni ja tahte küsimus, muud midagi,” ütles vallavanem. Tema sõnul ei näinud kooli pidaja, et pöördumises välja toodud valukohtadele sisulisi lahendusi otsitakse.

Kooli hoolekogu esimehe asetäitja Kaja Hallik, kes oli ka üks allkirjade kogumise eestvedajaist, lausus, et aktsioon ei olnud isikuline ning sellega sooviti näidata, et kogukond ei ole Tamsalu gümnaasiumi saatuse suhtes ükskõikne.

Halliku sõnul on juhivahetus koolile võimalus ja ta ootab põnevusega, et hoolekogus sel teemal arutleda.

Hoolekogu liige Urmas Tamm ütles aga, et tema direktorivahetust heaks ei kiida, sest haridusmaastikul on seoses haldusreformiga tulemas segased ajad. “Võibolla oli see liiga ennatlik käik,” lausus Tamm. Samuti võib tema hinnangul raskeks kujuneda uue koolijuhi leidmine.

Otsus töösuhe lõpetada küpses Riho Telli sõnul juba üle kuu aja ja sellel pole mingit poliitilist tausta. “Kuigi teatud ringkonnas võibolla soovitakse seda näha,” ütles ta, viidates mullustele muutustele Tamsalu vallavolikogus.

Siis umbusaldati Vardo Arusaart volikogu esimehena ja ta jätkas lihtliikmena võimuvahetuse tõttu opositsiooniliseks muutunud valimisliidus.

Konkurss Tamsalu gümnaasiumile direktori leidmiseks kuulutatakse välja järgmisel nädalal. Uus juht peaks Riho Telli sõnul olema eelkõige koostöövõimeline ja võtma alluvaid, lapsi, töötajaid ja lastevanemaid võrdsete partneritena.

Vardo Arusaar ei soostunud teemat Virumaa Teatajale kommenteerima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles