Kalapääsudele kulutatu on läinud asja ette

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ao paisjärves on pärast kalapääsu rajamist hakanud vohama vetikad, mis mädanedes moodustavad haisva massi.
Ao paisjärves on pärast kalapääsu rajamist hakanud vohama vetikad, mis mädanedes moodustavad haisva massi. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaale on tulnud ligi kaks miljonit eurot toetust kalapääsude rajamiseks. Hoolimata vastakatest arvamustest on keskkonnaagentuuri nõunik Peep Siim veendunud, et üldiselt on raha kasutatud päris hästi.

Lääne-Virumaal on enim kõneainet pakkunud Kunda kalalift, mille otstarbekusest paljud aru ei saa. Peep Siim rääkis, et juba 2009. aastal võeti vastu seadus, mis kohustab lõhe- ja meriforelli kudejõgedel asuvate paisude omanikke tagama kaladele läbipääsu.

“Kui omanik tahab seadust täita ning teada oli, et käimas on aktiivne lahenduse otsimine kalade läbipääsu tagamiseks alumisel paisul, siis rahastaja ei pidanud ebamõistlikuks takistada kalalifti rajamist tsemenditehase paisule, hoolimata sellest, et kõige alumisel paisul selleks hetkeks lahendust ei olnud,” kõneles Siim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles