Juhtkiri: lastearstideta haigla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassal on idee, kuidas raha kokku hoida: uus korraldus lõpetaks mitmes maakonnahaiglas lastearsti ambulatoorse vastuvõtu ja laste statsionaarse ravi. Ka Lääne-Virumaal, mistõttu tuleb abi saamiseks sõita Tallinnasse, Tartusse, Pärnusse või Kohtla-Järvele.

Lastekaitse Liit on öelnud, et plaan pole põhjendatud ja praeguse hästi töötava pediaatrisüsteemi kaotamisega võidakse ohtu seada laste heaolu ning piiratakse vajaliku erialase abi kättesaadavust. Sotsiaalministeerium on lubanud kaasata haiglad ja erialaühendused, et teemat arutada ja ootuseid sõnastada.

Iga lapsevanem saab aru, et idee pole mõistlik ega kuigi arukas – õnnetus ja haigus ei hüüa tihtipeale tulles ja erakorralist ambulatoorset abi võib lapse kasvades ikka vaja minna. Pisut uskumatuna kõlab see, et äsjasündinu kontrolliks peab mööda Eestimaad ringi sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles