Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaalastele pole lihtne Eesti kööki tutvustada – verivorst ja hapukapsas jäävad neile veidi võõraks ning pikka aega polnud ka midagi muud rahvuslikku asemele pakkuda. Õnneks on viimastel aastatel uute söökide-jookide loomine hoogu kogunud – mekkida on saanud käsitööõllesid ja peedikrõpse, rukkileivatäidisega liharooga ja edevaid kama-marjatarretisi.
Sellest, et Eesti kokanduskultuuri areng on tõusuteel, annavad märku ka mitmed toidukonkursid. Eelmisel nädalavahetusel valiti näiteks parimat talutoitu ja tihedast konkurentsist väljus võitjana vana hea keefir.