Pagulaspere paigutamine Kundasse tuli linnapeale üllatusena

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda sissesõidutee.
Kunda sissesõidutee. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Alates teisipäevast elab ühes Kunda kortermajas viieliikmeline perekond, kes saabus Kreekast. Selleks et Euroopa rändekava alusel tsemendilinna paigutatud iraaklased kohaneksid, on riik määranud neile tugiisiku.

Kui varem on Eestisse saabunud pagulased paigutatud suurematesse asulatesse, siis nüüd on riik teinud huvitava vangerduse. Maakonnakeskuse asemel on abivajajad saanud kodu väiksemasse linna, mis paistab Eestis silma eestlaste ja venelaste eduka lõimumise poolest.

Kunda linnapea Kaido Veski sõnul tuli aga teade pagulaspere saabumisest ootamatult. “See oli paras üllatus. Info selle kohta jõudis meieni alles teisipäeva hommikul,” rääkis Veski.

Sotsiaalministeeriumi esindaja ütles, et pagulaste elupaiga valikul arvestatakse kohalike teenuste kättesaadavuse ning töö- ja õppimisvõimalustega. “Eestisse saabuvad põgenikud asuvad elama Eesti eri kohtadesse, mitte ühte piirkonda,” rääkis sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Oskar Lepik, kelle sõnul arvestatakse paiga valikul kohaliku omavalitsuse, töötukassa ja sotsiaalkindlustusameti teenuste olemasoluga. Kuna nimetatud ametkondade esindused on Kundast 15 kilomeetri kaugusel, paigutatigi linna perekond kolme lapsega. Tutvustuse järgi on pereisa õppinud elektrikuks ja sellel erialal ka töötanud, pereema on olnud kodune.

Loe täismahus artiklit homsest Virumaa Teatajast.

Tagasi üles