Juhtkiri: näita valgust!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui palju mäletavad inimesed oma kooliaega? Virumaa Teataja tehtud küsitlusest selgus, et mõnel on kõik kõige kirkamates toonides meeles, teine ei mäleta aga eriti midagi peale selle, kuidas hommikuti tuli vara ärgata ja hirmus piin oli ...

Tänapäeva kooliõpetajal pole kerge: maailm muutub nii kiiresti, et see, mida veel eelmisel aastal peeti progressi viimaseks sõnaks, on nüüd täielikult vananenud. Keegi ei tea täna, milline näeb maailm välja kümne, kahekümne aasta pärast, aga kõik õpetajad soovivad üht: noori inimesi võimalikult hästi eluks ette valmistada, et nad suudaksid eluraskustega toime tulla, sattugu kätte labidas või nutitelefon, olgu vaja läbi minna tulest või veest.

Üks asi on teadmiste, teine aga sotsiaalne pool. Kui täiskasvanu võib vajadusel kollektiivi vahetada, siis laps seda niisama lihtsalt teha ei saa ning õpetaja peab silma peal hoidma ka sellel, et lapsed klassis üksteisele liiga ei teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles