Päästjad aitasid vareste kimbutatud kulli

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kull. Pilt on illustratiivne.
Kull. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Kolmapäeva ennelõunal sai häirekeskus teate Tapal Nooruse tänaval koolimaja sisehoovi kinni jäänud kullist.

Sündmuskohale kihutanud Tapa komando meeskonnavanem Aavo Kütt rääkis, et Tapa vene koolil on kinnine sisehoov. Seal on ka lasteaed. Õpetajad ütlesid päästjaile, et varesed olid noort kulli seni kiusanud, kuni see oli sisehoovi maanduma sunnitud. Paraku jäi hoov talle uuesti lendu tõusmiseks kitsaks. “Küll proovis – lendas üles ja pani akendesse,” kirjeldas Kütt linnu ponnistusi.

Päästjad kasutasid kulli püüdmiseks spetsiaalset kotti. Uhke lind aga osutas vastupanu. Kord tahtis päästjaid nokaga äsada, küll neile küüniseid sisse lüüa. Küti sõnul võib kull palju haiget teha. “Kui küünised kuskile sisse lööb, siis enam lahti ei lase,” selgitas ta ja lisas, et seepärast olid ohus ka lapsed. “Piisab, kui laps teeb ühe vale liigutuse,” ütles Kütt.

Päästjad viisid noore kulli loodusesse, kus lind ilusti lendu tõusis. “Siis olid ka kohe kolm varest platsis,” ütles Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles