Juhtkiri: kas kõmu, koolipapa?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere ja kogu maakonna suurimat kooli tabas haiguspuhang, mille tõttu jäi reaalgümnaasiumist koju 140 last. Nakkuse saanud õpilased kaebasid iiveldust, neil oli kõht lahti ja nad oksendasid. Tegu polnud tavalise viirusega. Peale veterinaar- ja toiduameti tehtud köögikontrolli näitasid kiirtestid, et haigestumise põhjustas salmonella, mis sattus 900 õpilasega kooli lõunatoiduks pakutud kanaliha kaudu.

Kogu loo juures paneb imestama koolijuht Martti Marksoo suhtumine nii oma õpilastesse kui ka meediasse, eeskätt Virumaa Teatajasse, kes sellest juhtumist läinud nädalal kirjutas.

Esiteks on hämmastav, et koolipapa võtab täiesti alusetult kahelda oma õpilastes, kui teatab, et küllap kasutasid lapsed seda puhangut lihtsalt enda huvides ära, et ilusa ilmaga mitte kooli tulla (!). Isegi kui ta niimoodi mõtleb, ei tasuks selliseid sõnu küll laiali pilduda …

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles