Narva silmudest sai teada kogu Eesti

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmufestival.
Silmufestival. Foto: Anna Markova

Traditsiooniline Ida-Virumaa toidufestival "Silm suhu!" on selleks korraks läbi saanud. Kokku osales festivalil üksteist Narva, Narva-Jõesuu, Jõhvi ja Toila restorani, kus oli kahe nädala jooksul võimalik tellida erimenüü järgi silmust valmistatud festivalitoite.

Ida-Virumaa elanikud ja külalised said gastronoomiafestivali raames restoranides galaõhtusöökide ajal lisaks hõrgutavatele gurmeeroogadele nautida kutsutud külaliste esinemisi, oli see siis estraaditähtede kontsert, tuntud peakokkade kulinaariasõu või nende loodud silmutoitude degusteerimine.  Lisaks toimus festivali ajal mitu konkurssi - parima toidufoto võistlus, festivali ametliku suveniiri otsimine jne.

Muusikalist külakosti tõid sel aastal festivalile teleprojekti "Golos" osaleja Julia Kuusmets, Sankt-Peterburi stiilne cover-trio White Dream Orchestra, akrobaatide duett “Acro Libra”, viiuldaja Sofia Bridž ning võluv Aleksandra Lodez. 

Gastronoomiafestivali võimalikult maitsvaks ja samas ka harivaks muutmise eest kandis hoolt võimekate peakokkade plejaad:  Vladimir Upeniek (restoran Piparmünt Pärnus; "Aasta kokk 2912" tiitli kandja), Jevgenia Jermoškina (restoran Romantic Garden Narva-Jõesuus, töötanud Tallinna restoranides Ribe, Hetk), Andrei Tšerenkov  (restoran King Narvas) ja Pavel Gratševski (restoran Kuurort Narva-Jõesuus).

Sel aastal toimus festivali "Silm suhu!" korraldajate ettevõtmisel festivali raames mitu uut üritust. Nendeks olid romantiline "pime"õhtusöök, mille käigus külastajad pidid seotud silmadega toitude koostisosad ära arvama ning tervislikku toitumist ja terveid eluviise propageeriv  kalaneljapäev. Selle ürituse erikülaliseks oli Narva spordiklubi My Fitness Narva Fama juhataja Julia Košeleva. 

Jevgeni Timoštšuk, Ida-Virumaa silmupäevade projektijuht ja peakorraldaja ütles, et Eelkõige tahab ta avaldada südamest tänu kõigile osavõtjatele, partneritele ja toetajatele. “Tänu teile elu regioonis keeb. Silmupäevade missioon on kohaliku toidubrandi reklaamimine. Ja ma olen veendunud - koos oleme jõud! Meie festival kasvab ja areneb, sellepärast on asjast huvitatute ja kaasmõtlejate osa selles protsessis väga tähtis. Narva silmudest ja sellest üritusest sai teada terve Eesti,” kõneles Timoštšuk.

Ta lisas, et praeguseks on palju värskeid ideid ja mõned kokkulepped järgmiseks aastaks, mil on otsustatud festivali formaati natuke muuta.

Järgmisel aastal toimub festival "Silm suhu!" 2.-12. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles