Helsingis toimuva mardilaada peateema on Virumaa

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laat.
Laat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eeloleval nädalavahetusel toimub Helsingis suurim Eestit tutvustav üritus – mardilaat „Martin Markkinat“, mis sel aastal keskendub Virumaale.

Lääne-Viru maavanem Marko Tormi sõnul on see taaskord harukordne võimalus tutvustada oma maakonda kui tõeliselt suurt kultuurikantsi, tuua esile juba tuntud kaubamärke ja uusi turismiatraktsioone. Tutvustada meie käsitööliste ja toiduainetööstuse parimaid saavutusi.

„Iga kild, mis sellisel moel õnnestub naabriteni viia, kukub loodetavasti viljakasse pinnasesse ja sellest on abi kogu maakonna teenindussektorile,“ märkis Lääne-Viru maavanem Marko Torm.

„Kindlasti kasvatavad äriseminarid usaldust ka investorite seas, kes veel mõtlevad laiendamise ja ettevõtte loomise peale Lääne-Virumaal. On ju Lääne-Virumaa tuntud ka heade ühendustega tugeva tootmismaakonnana,“ lisas Torm.

Koostöös EASiga toimuvad Eesti Suursaatkonnas 18. novembril  Virumaa-teemalised äri- ja turismiseminar. Äriseminaril esinevad ettekannetega Ida-Viru maavanem, suursaadik Margus Laidre, EASi ekspordi ja välisinvesteeringute nõunik Soomes Pilvi Hämäläinen, Kunda sadama direktor  Aleksander Nikolajev, Narva Logistika ja Tööstuspargi juhataja Vadim Orlov ja Bellus Furnituri omanik Rolf Relander.

Turismiseminaril teevad ettekande OÜ Beneficium peagiid Elina Aro-Ojapelto, Unique Hotels Groupi Vihula mõisa müügidirektor Silver Aste, estofiilist turismispetsialistilt Pekka Linnainen Estofennia OÜst, Rakvere linna giid Pirje Pungas ning EASi turismiesindaja Soomes Toomas Tärk.

Lääne-Viru maavanem Marko Torm tutvustab Lääne-Virumaad kui naabruses asuvat toredat piirkonda nii ettevõtluseks kui puhkuseks. Ida-Viru maavanem Andres Noormägi räägib mereturismi võimalustest Soome lahel.

Äri- ja turismiseminarile oodatakse osalema Soome turismi- ja reisikorraldajate ning erinevate ettevõtlusorganisatsioonide, Virumaa Soome sõpruspiirkondade esindajaid  ja koostööprojektide partnerid ning loomulikult Soome meediat.

Lääne-Viru maakonna kultuuri mardilaadal Helsingis esindavad kollektiivid ja tuntud lauljad. Kultuuriprogrammi peaesineja on laulja, kitarrist ja laulukirjutaja Bonzo. Eraldi kontserdiga astub üles üks Eesti vanimaid rahvatantsuansambleid – Tarvanpää.

Laadal Virumaa pinnal pakuvad oma käsitöö- ja talutooteid ning muud jõuluvana kingikotti sobivat ning tutvustavad oma teenuseid ja tegemisi üle tosina Lääne-Virumaa ettevõtja, organisatsiooni, käsitöölise ja kunstnikku. 

Lisaks Lääne- ja Ida-Virumaa piirkonna turismiatraktsioonide ja kultuuritegevuste tutvustamisele pakutakse Helsingi Kaablitehases peetaval laadal käsitööd,  kunsti ja maitseelamusi kogu Eestist.

Helsingi kultuuri- ja vabaaja keskuses Kaablitehases peetav Soome suurim Eesti-teemaline üritus toimub Tuglase Seltsi eestvedamisel tänavu juba 33. korda. Nii pikaajaline traditsioon kui ka Eesti kauba hea maine on muutnud laada soomlaste seas väga populaarseks. Mullu külastas mardilaata 15 000 inimest.

Lääne-Virumaa esindamist mardilaadal on koordineerinud ning toetanud Lääne-Viru maavalitsus, toetust on jaganud ka kultuurkapital, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, AS Viru Õlu, HKScan Estonia AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles