Ülle Lichtfeldtile kingiti Ellen Grünfeldti ehted (1)

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt Ellen Grünfeldtile kuulunud ehetega.
Ülle Lichtfeldt Ellen Grünfeldtile kuulunud ehetega. Foto: Rakvere teater / Kristo Kruusmann

Kui lõppes “Kaasavaratu” viimane etendus Rakvere teatris, sai näitlejanna Ülle Lichtfeldt tähendusliku ja erilise kingituse: Rakvere teatri kunagise näitlejanna Ellen Grünfeldti ehted: kaelakee ja kõrvarõngad.

“Ühele näitlejannale on see nii suur au, et võtab tummaks. Klomp tuleb kurku ...” ütles Ülle Lichtfeldt. “Olen siin teatris 20 aastat olnud ja ehkki pole Ellen Grünfeldti laval näinud, tuleb tema nimi esimesena meelde, kui küsitakse teatri endisi näitlejaid. Pean teda Liina Reimani vääriliseks. Nii lihtsalt on ...” rääkis näitlejanna. Ülle Lichtfeldti sõnul on tal isegi päev pärast sündmust sellest raske rääkida. 

Ellen Grünfeldti vennatütar Inna Grünfeldt ütles, et “Kaasvaratu” lavastaja Eili Neuhausi esitatud küsimus, missugune näitleja oli Ellen Grünfeldt ja keda praegusest Rakvere teatri trupist saaksmingi temaga võrreldav, ajendas selle üle mõtlema. Sugulastega aru pidades jõuti üsna kähku arusaamiseni, et on küll Rakveres näitleja, kes on sama ere isiksus nagu oli Ellen Grünfeldt. “Tädi Elleni mälestuseks otsustasime kinkida tema ehted Ülle Lichtfeldtile,” sõnas ta.

Ellen Grünfeldt, kelle sünnist möödus tänavu 100 aastat, töötas Rakvere Teatris aastatel 1940–1949 ja 1954–1974. Lavaelu alustas ta aastal 1941 Tiinana August Kitzbergi näidendis “Libahunt” ja lõpetas aastal 1979 Maria Vassiljevna Voitinskaja rolliga Anton Tšehhovi näidendis “Onu Vanja”.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles