Ministeerium kuulutas välja keskpolügooni eriplaneeringu hanke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingumasinate CV90 demonstratsioon kaitseväe keskpolügoonil.
Lahingumasinate CV90 demonstratsioon kaitseväe keskpolügoonil. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseministeerium on välja kuulutanud kaitseväe keskpolügooni riigi eriplaneeringu detailne lahenduse ning väljaspool harjutusvälja riigikaitseliseks väljaõppeks alaliselt kasutatava metsaala piiritähistuse ja matkaraja ehitusprojekti hanke.

Hanketingimuste kohaselt on tööde etappideks eriplaneeringu detailne lahendus, sealhulgas keskkonnamõju strateegiline hindamine ning keskpolügooni ümbritsevas riigimetsas alaliseks riigikaitseliseks väljaõppeks kasutatavate maa-ala piiritähistuse ning matkaradade ehitusprojekt ja selle keskkonnamõju hindamine.

Hanketingimuste kohaselt tuleb planeeringuga kaardistada väljaõppetegevus, selgitada laske- ja õppeväljade paiknemisele esitatavaid piiranguid, täpsustada sihtmärgialade asukohad, määrata harjutusvälja sisesed teekoridorid ja ehitustingimused, täpsustada muude väljaõpperajatiste ja laagripaikade asukohad ning raadatavad alad. Ka tuleb välja selgitada välja keskkonnakaitselised piirangud ja keskkonnamõju ulatus.

Väljaspool harjutusvälja tuleb määrata alaliselt riigikaitseliseks väljaõppeks kasutatava metsaala piiritähistuse asukoht ja tähistusviis, määrata metsaalasid läbiva Oandu-Ikla matkateele, Oandu-Ikla matkatee jalgrattarajale ning vaatetornile alternatiivsed asukohtade ning siduda vaatetorni tüüpprojekt maastikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles