Juhtkiri: pöörane aastaring

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui 2016. aasta alguses oleks keegi peale Igor Mangi rääkinud, et keskerakond moodustab valitsuse, Ühendriike hakkab juhtima Donald Trump, Brexit viib Suurbritannia Euroopa Liidust ja maailma raputavad järjestikused terroriaktid, oleks see kõlanud ulmelise ennustusena. Aga tegelikkus üllatab ja maailm muutub pöörase kiirusega.

Aastas oli tujuküllaseid sündmusi ja suurte lahkumisi. Läksid Eri Klas, David Bowie, Prince, Leonard Cohen, George Michael, Keith Emerson, Gene Wilder, Muhammad Ali.

Poliitiline kraaklemine ja ärategemine saavutas uue, senisest julmema tasandi. Kraavist teise kulgenud presidendirallil, mis lõppes valijameestele lõhkise küna ees, oli ka helgem pool. Suur nõutus päädis otsekui (poliit)mustkunstniku torukübarast välja tõmmatud pipilikult tarmuka daami ametisse astumisega. Tema tegemised ja arvamised on mõne kuuga jõudnud tekitada rahva seas rohkem poleemikat kui eelmine president kahe ametiajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles