Piltuudis: Rakvere Rohuaia lasteaed sai nimepäevaks lipu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistas Rakvere Rohuaia lasteaed nimepäeva. Lasteaia juhataja Ene Nool rääkis, et just 30. märtsil 2013. aastal otsustas Rakvere volikogu, et linna algkoolist saab Rohuaia lasteaed. "1. septembril 2013. aastal sai juriidiliselt asutuse nimeks Rohuaia lasteaed," lisas Nool.

Tähtsa päeva puhul heisati esimest korda lasteaia päris oma lipp, lauldi oma laulu ja söödi, nagu nimele kohane, Rohuaia kohviku kringlit.

Rohuaia lasteaia lipu logo autor on kunstnik Jule Käen-Torm, kes aitas ka lasteaia lipu kujunduse loomisel.

Jule Käen-Torm rääkis, et on teinud palju logosid. Ka Rohuaia lasteaia puhul pakkus ta välja mitu varianti, millest valiti välja lillekesega poiss.

"Logo tegemine on mahukas töö. See on suur vastutus. See loob firma näo ja inimesed. Alateadlikult logole peale vaadates saadakse aru, mis on asutuse olemus," arutles Käen-Torm.

Kunstnik ütles, et jäi lõpptulemusega rahule.

Käen-Torm avaldas lõpetuseks arvamust, et Eestis võiks olla lipuseadus leebem. "Lipp võiks lehvida rohkem, see loob mõnusa tunde. Kuidas on uhke ja mõnus tunne, kui see lehvib. Lipp annab piduliku tunde ja lipp on uhkuse asi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles