Kahtlane aine tekitas naisel tervisehädasid

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karell Kiirabi.
Karell Kiirabi. Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval, 23. aprillil kell 14.40 teatati häirekeskusele, et Haljala vallas Essu külas oli inimene teadmata ainega purgi sisu metsa alla laiali puistanud, siis mingil põhjusel kilekotti korjanud ning metsa maha jätnud. 

Sündmuskohal selgus, et naisterahvas leidis esmaspäeval roostes rohelist värvi metallpurgi halli värvi tahke ainega. 

Teataja sõnul lõhnas pulber väga halvasti ja naisel hakkas laupäeval paha. Ajas iiveldama,  suu kuivas, käsi, mis pulbriga kokku oli puutunud, hakkas kipitama, naine hakkas köhima ja tekkis nohu.

Päästjad piirasid ala ohutuslindiga ja teavitasid keskkonnainspektsiooni. 

"Praegu ei oska aine kohta veel midagi täpsemalt öelda," sõnas keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul. "Püüame koos päästeametiga selgust saada, millega on tegemist, ja hinnata võimalikku ohtu inimeste tervisele ja keskkonnale."

Päästeametist lähevad kohale keemiaspetsialistid, keskkonnainspektsioon on alustanud menetlust jäätmeseaduse nõuete rikkumise alusel.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv rääkis sündmuskohal käinud operatiivkorrapidaja ütlustele tuginedes, et esialgsetel andmetel midagi ohtlikku ei ole. Siiski võtsid päästjad aine proovid, mis Tallinna saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles