Kundasse saabus uus pagulaspere

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daraa linn.
Daraa linn. Foto: Internet

Eelmise nädala lõpul saabus Kundasse pagulaspere Süüriast Daraa linnast Jordaania piiri lähedal. Kunda linnavolikogu esimees, Rakvere kaupluse Sõbralt Sõbrale juhataja Janek Puusepp rääkis, et tegemist on perega, kus kasvab kolm poega vanuses üksteist, üheksa ja seitse aastat.

“Nad on lihtsad inimesed ilma mingite eriliste oskusteta, vanemad ja kõige suurem poiss pursivad natuke inglise keelt,” kõneles Puusepp.

Ta lisas, et perekond põgenes sõja eest ning nende kodulinn on täiesti puruks pommitatud.

Volikogu esimehena ütles Puusepp, et Kunda linn võtab pagulasi täiesti tavaliste linnakodanikena. Heategevusliku kaupluse juhatajana ja kundalasena on ta aga Kundas suurde korterelamusse majutatud pagulasperel mitu korda jõudnud külas käia.

“Ütlesin neile, et Sõbralt Sõbrale pood on valmis neid tõsisemalt aitama siis, kui nad vähemalt pool aastat Kundas on vastu pidanud,” sõnas Janek Puusepp.

Pagulaspere lapsed hakkavad õppima Kunda ühisgümnaasiumis. Puusepa sõnul ei pelga ta, et neil võiks seal probleeme tekkida. “Esimese pagulaspere vanem laps sai koolis ja väiksemad lasteaias väga hästi hakkama,” ütles ta.

Too esimene pagulaspere pidas Kundas vastu aasta, siis aga kolis Tallinnasse, kus on suurem kurdi kogukond. Janek Puusepp rääkis, et esimese pagulaspere pereisale pakuti Estonian Cellis elektrikuna tööd, kuid asi jäi mehe väga viletsa keeleoskuse taha.

“Uus pere ütles küll, et nad tahavad keelt õppida, aga eks näis,” ei olnud Puusepp väga optimistlik. Ta märkis, et kui keel on selge, leiab tööd küll. “Meil on Kundas tõsine tööjõupuudus,” lisas Janek Puusepp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles