Augustis näeb keskraamatukogus fotonäitust muusikutest

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu. Pilt on illustratiivne.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Alates 1. augustist saab Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogu esimesel korrusel vaadata Soome fotograafi Leif Laaksoneni fotonäitust "Rambivalguses ja -varjus".

Leif Laaksonen on Vantaa fotograaf, kes tudeeris loodusteadusi ning sattus sealtkaudu päevatööle teoreetilise keemia, arvutite ning arvutivõrkude maailma. Fotograafia tuli Leifi ellu enne teadust, kui ta leidis kümneaastasena kummutisahtlist isa fotoaparaadi. Sellest päevast peale ei ole Laaksonen kordagi ilma kaamerata kodunt välja läinud.

Pop- ja rokkmuusika tulid Leif Laaksoneni ellu 1960. aastate lõpus. Tänasel päeval tundub, nagu oleks muusika kõikjal meie ümber, ta kannab oma ajastu pitserit ning enamasti suudame kohe ära arvata, mis kümnendist mingi pala pärineb. Pahatihti aga jäävad muusikud ise mõistatuseks – mis inimesed need on, kes meie lemmikmuusikat teevad, kuidas need säravad artistid rambivalguses ja lavatagustes varjudes tegelikult välja näevad?

 Leif Laaksoneni fotod on soomlastele tuttavad nii bluusiteemalistelt näitustelt kui ka ajalehe veergudelt, T-särkidelt,  vinüül- ja CD-plaatide kaante pealt. Lääne-Virumaa keskraamatukogusse üles pandud pildid näitavad muusikute erinevaid ja vastakaid palgeid, nii staaridena laval kui ka tavaliste inimestena kitsastes ja intiimsetes stuudio-oludes.

Näitus Lääne-Virumaa keskraamatukogus jääb avatuks augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles