Vaata otsepildis: Rakveres toimub Balti elamumajanduse konverents

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud maja Rakveres.
Renoveeritud maja Rakveres. Foto: Eesti Korteriühistute Liit

Eesti Euroopa eesistumise raames kogunesid elamumajanduse organisatsioonide esindajad Eestist, Lätist, Leedust ja Ukrainast Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe presidendi Cédric Van Styvendaeli juhtimisel täna konverentsile Rakverre.

Üheksandat korda toimuval konverentsil arutletakse elukeskkonna parandamise parimate praktikate üle Euroopa Liidus. Samuti tutvutakse lähemalt Eesti kogemusega kortermajade energiatõhususe suurendamisel ning püütakse luua koostöökohti Euroopa Liidu liikmesriikide elamuorganisatsioonide ja Euroopa Liidu partnerriikide elamuorganisatsioonide vahel Ukrainas ja Valgevenes.

Konverentsi teemadeks on kortermajade energiatõhusus, eri riikide elamuvaldkonna kogemused, elamuorganisatsioonide plaanid ja ettepanekud edasiseks eluasemevaldkonna korraldamiseks.

"Eesti kui eesistujariigi ülesanne on leida tasakaal liikmesriikide erinevate seisukohtade, traditsioonide ja huvide vahel, et saavutada Euroopa kodanike jaoks parim võimalik tulemus," sõnas Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatuse liige ja Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. "Samuti on Eestil ette näidata kogemused energiatõhususe saavutamisel hoonete tervikrenoveerimise kaudu, oleme teistele Euroopa riikidele siin suureks eeskujuks."

Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe president Cédric Van Styvendael lausus, et Eesti korteriühistud on aastatega välja töötanud hulga taskukohaseid, kvaliteetseid ja jätkusuutlikke toimivaid lahendusi. "Oluline on tagada elamupiirkondade tasakaalustatud säästlik areng ja olemasolevate hoonete renoveerimine ja siin peab olema riik oluline partner," tähendas ta.

Konverentsile järgneval päeval toimub Rakveres õppepäev, mille käigus tutvutakse piirkonna parimate näidetega hoonete energiatõhususe suurendamisel.

Konverentsi korraldab Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) koostöös Euroopa elamuorganisatsioonide ühendusega Housing Europe. EKÜL esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Nüüdseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Konverentsi otseülekannet on võimalik jälgida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles