Juhtkiri: Rakvere Soojuse hinnatango

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohalik omavalitsus on kutsutud ja seatud oma territooriumil elavate inimeste eest hea seisma.


Kindlasti ei tunne omavalitsuse hoolitsevat kätt need Rakvere kortermajade elanikud, kel oktoobri soojaarvet tasudes tuleb mullusest kolmandiku võrra rohkem raha välja käia. Seda enam, et reeglina on sissetulekud mullusega täpselt samal tasemel.
Rakvere linn on Rakvere Soojuse enamusaktsionär ja peaks seeläbi oma elanike huvide eest väljas olema ehk püüdma omanikuna balansseerida ettevõtte vee peal ja soojahinna mõist­likuna hoidmise kitsukesel eraldusjoonel.
Kõrvaltvaataja seisukohalt tundub see linnal täiega ebaõnnestunud olevat.
Juba pikka aega on räägitud sellest, et ettevõtte tegevjuhtkond on nõrk, võrdluses Rakvere Veega ei kannata Rakvere Soojuse juhtimine mingit kriitikat. Ometi jätkub kõik vanaviisi. Või kui tarbija seisukohast vaadata, siis mitte, sest hinnatõus on ju üüratu.

Ja kommunaalkulud on väljaminekud, millest ei saa korteris elav inimene üle ega ümber. Kaugküte pakub küll selle tarbijale mugavusi, kuid soojatootjad ründavad kõikjal ka klientide rahakotti. Ja seda on kerge teha, sest toidu kõrval on toasoe inimesele elutarvilik, eriti meie põhjamaises kliimas.
Ka tulevik on tume.
Kaugküttekatlamajade müükipanek Fortumi poolt või see, kui linn otsustab oma osaluse ära müüa, tekitab ilmselt uue probleemide sasipuntra, sest valitseb teadmatus uue peremehe suhtes.
Selge on aga üks. Tehtud investeering katlamaja ostmisel tuleb uuel omanikul tasa teenida. Ja seda kasumlikult. Ilmselt toasoojuse hinnatõus tarbija jaoks jätkub.
Aga Rakvere toasooja Eestis kõrgemate seas olev hind on juba niigi hell teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles