Konkursi "Lääne-Virumaa aasta tegu 2008" isikuteo kandidaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIKUTEOD - hääletada saab paremas veerus asuvas gallupis

Üllar Saaremäe ja punklaulupidu

Suvel Rakveres peetud punklaulupidu kuulus Eesti vabariigi juubeliürituste sarja ja märgiti ära ka ühe eredamana Eestis peetud juubelisündmuste jadas. Eesti esimesele punklaulupeole tuli laulma 71 koori 1700 lauljaga. Sündmus meelitas kohale üle 10 000 külalise. Laulupeost tehti teleülekanne ja peo avas president Toomas Hendrik Ilves.


Idee korraldada punklaulupidu käis välja Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe, laulupeo üldjuht oli Hirvo Surva, kunstnik Hardi Volmer ja kaaskorraldaja Rakvere linnavalitsus.

Rein Sikk ja "Viru regi"
Ajakirjanik ja rahvatantsija Rein Sikk kutsus kõiki üles koostama Viru regilaulu, mis valmiskujul kanti esimest korda ette vabariigi sünnipäeval Rakvere kirikus, seda esitas ligi 600 inimest. Folkloorifestivali Viru Säru ajal Jänedal kingiti "Viru regi" Eesti riigile ehk spiiker Ene Ergmale. Viru regilaulule saatis 650 autorit kokku 6500 regilaulrida. "Viru regi" kirjutasid kokku regilaulikud Viivi Voorand, Kai Tingas ja Kadri Mägi.

Gunnar Viese ja Green Christmas
Kontserdikorraldaja Gunnar Viese on 13 aastat järjest korraldanud Rakveres Eestimaa kõige vanemat rokifestivali Green Christmas. Esialgu vaid Lääne-Viru bändide kontserdist alguse saanud ettevõtmine on aja jooksul kasvanud kahepäevaseks rahvusvaheliseks festivaliks, kuhu kutsutakse maailmanimedega bände ja kuhu tuleb tänulik rokipublik lähedalt ja kaugelt. Green Christmas on maakonna üks pikema traditsiooniga vapiüritus.

Lembit Keerus ja Krusensterni film
Admiral Adam Johann von Krusensterni elust, tööst ja kujunemisest kõnelev 70 minuti pikkune ajalooline dokumentaalfilm "Spe fretus - lootusele tuginedes" on hariv ja silmaringi laiendav, annab hea ülevaate mitme sajandi eluolust ning avab Krusensterni elu erinevaid tahke. Lembit Keerusel kui A. J. von Krusensterni nimelise MTÜ esimehel on hindamatu panus selle filmi valmimisse. Tema ajaloohuvi, järjekindlus ja tegutsemistahe aitasid filmi valmistanud OÜ-l Maurum jõuda igati kiiduväärt tulemuseni.

Peep Veedla ja Viru Folk Käsmus
Käsmus peeti esimest korda Viru folkfestivali, kus kolme päeva jooksul anti mitmes kontserdipaigas 36 kontserti. Külastajaid käis Käsmus üle viie tuhande. Viru Folgi publik kiitis head korraldust ja ilusaid kontserdipaiku. Peakorraldaja Peep Veedla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles