Juhtkiri: Tuul turismäri tiibades

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taas on algamas järjekordne suvine turismihooaeg, mil mööda Lahemaad vuravad turistidest pungil bussid ja võõrkeelset juttu kostab Rakvere kesklinnas kohati isegi rohkem kui maakeelset.


Eile avas Kunda jõe kaldal ürgorus külastajatele väravad Lontova seikluspark, mis pakub elamusi loodusesse rajatud atraktsioonide näol.

Seikluspark pakub võimaluse lihtsalt looduses jalutada, kuid kes vajab rohkem adrenaliini, leiab mitmelt seiklusrajalt erineva raskusastmega ekstreemsusi, mida koos suurema seltskonnaga või siis üksinda või kaksi proovida.

Lontova seikluspark on liitunud koostöövõrgustikuga Ehedad Elamused Lahemaalt, mis on ka tähelepanuväärne ettevõtmine seetõttu, et liidab ligikaudu 15 omanäolist turismiteenust pakkuvat pereettevõtet ühtselt turundatavaks tervikuks.

Tundub, et selline koopereerumise mudel täiesti toimib, ja lisaks turistidele suunatud ühistegevusele on Ehedatel õnnestunud poliitikaski kaasa rääkida, näiteks allkirjastades keskkonnaminister Keit Pentusega vaba tahte lepingu, mille eesmärk on teha paremat koostööd keskkonnasõbraliku loodusturismiteenuse arendamisel ja edendamisel  üle kogu Eesti.

606 000eurose europrojekti näol uuenduskuuri läbinud Rakvere linnus avab oma suvehooaja järgmisel nädalal. Projekti raames sai linnus kütte, suured härjavankrid, ajastukohast mööblit ja muudki atribuutikat sepistest toidunõudeni.

Veekeskuse ja hotelli laiendus on jõudsalt kerkinud ja nii on võimalik peagi suuremal hulgal turistidel siin omale ööseks ulualust leida.

Mida rohkem tegevus- ja ööbimisvõimalusi meie vaatamisväärsustest rikkasse maakonda juurde tekib, seda paremini läheb meil kõigil, kes me siin elame.

Hea on tõdeda, et Lääne-Virumaa areng turismipiirkonnana on uut hoogu saamas ning loodetavasti aktiviseerivad juba käima läinud projektid ka teisi ettevõtlikke inimesi ja ettevõtteid oma ideid ellu viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles