Kiltsi tüdruk kannab Miss Estonia 2012 krooni

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Valdmets tahab oma missipositsiooni kasutades suunata inimesi ka rohkem sisemisi väärtusi hindma.
Kätlin Valdmets tahab oma missipositsiooni kasutades suunata inimesi ka rohkem sisemisi väärtusi hindma. Foto: Christo Neemre

Neljapäeva õhtul Toompeal 30. Miss Estoniaks kroonitud Lääne-Viru­maalt Kiltsist pärit 24aastane Kätlin Valdmets unistas missiks saamisest juba väikese tüdrukuna. Saavutatud unistuses näeb neiu aga võimalust mitte lihtsalt särada, vaid vaimseid väärtusi propageerida.

Kui Kätlin ja ta õde ning vend olid väikesed, siis mängisid nad kodus missivõistlusi. “Isegi pisikese venna tegime tüdrukuks ning kandsime kroone ja ema pildistas meid,” meenutas värske miss oma lapsepõlveseiku.
Selles, et neiu tiitlini jõudis, ongi tähtis roll tema õel, kes saatis Valeri Kirsile Kätlinist (24aastane, 175 sentimeetrit, 57 kilogrammi, 87-65-90) fotod. Üllatuslikult selgus, et missivõistluse voorud olid juba ammu käimas ning kuu enne võistlust sai Kätlin korraldaja Valeri Kirsilt kõne.
“Kahtlesin kõvasti ja olin juba loobumas, sest aega oli nii vähe ning ettevalmistusi teha tuli palju,” rääkis Kätlin Valdmets ja selgitas, et missikandidaate hakatakse otsima üheksa kuud enne võistlust ning missivalimisi tehakse Eestis viimastel aastatel suurema kärata, sest need on Kirsi enda kulu ja kirjadega.
Neiu otsustas väljakutse siiski vastu võtta, kirjutas essee oma sisevaatlustest, valmistas enesetutvustuse ja talendinumbri ning tegi heategusid, nagu võistlusel nõutud.
“Kuu aega oli tõesti lühike aeg. Aga mõistsin, et nii paljud heateod, mis minu jaoks tunduvad väikesed, tähendavad kellegi jaoks väga palju. Näiteks tuli meelde, kuidas mul õnnestus ühe inimese elu päästa. Nimelt kuulsin külmal talvepäeval Kiltsis olles metsast vaikseid appihüüdeid ja kui läksin vaatama, selgus, et seal oli üks hooldekodust põgenenud mees, kes oli külmumas. Kui käid avatud silmadega ringi, näed võimalusi head teha,” rääkis Kätlin Valdmets.
Missivõistlust peab Kätlin eelkõige intelligentseks võistluseks, kus tuleb hoida rühti ning olla austusväärne. “Missitiitli võitmine on minu jaoks võimalus midagi ära teha. Su sõna maksab rohkem. Ma pean väga oluliseks vaimseid väärtusi ning tahan tegutseda selle nimel, et pöörata inimeste tähelepanu puhtamale mõtteviisile,” kõneles Kätlin Valdmets.
Kätlin valiti missikrooni kand­ma kolme finalisti hulgast ning samuti on tal võimalus Eestit esindada Miss Universumil. “Konkurentsi oli tunda, aga arvan, et mu eestlastlik välimus oli eeliseks. Samuti mõjusid mu ideed žüriile,” lausus Kätlin Valdmets ja lisas et ta kindlasti püüab kasutada oma eelist ning osaleda ka maailmamissi valimistel. Selleks tuleb neiul leida kahe nädala jooksul endale sponsor, vastasel juhul läheb võistlusel osalemise õigus I printsessile.
“Ma tunnen suurt toetust, väga palju positiivset vastukaja olen saanud just Lääne-Virumaalt, samuti Hispaania sõpradelt, kellega puutusin kokku pool aastat seal elades,” märkis miss.
Praegu Tallinnas elav Kätlin Valdmets on õppinud kokaks, kuid töötab lapsehoidjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles