Lapua ja Rakvere kingivad teineteisele kirjaniku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannele Huoviga.
Hannele Huoviga. Foto: Erakogu

Rakvere kirjandusklubi pakub neljapäeval, 18. oktoobril kell 17 Lääne-Virumaa keskraamatukogu muinasjututoas kella viie teed soome kultuurist huvituvaile kirjandussõpradele ja kutsub kohtuma armastatud soome kirjaniku Hannele Huoviga.

Vestluse sekka loeb külaline ka Eesti-ainelisi luuletusi oma uusimast luulekogust “Spa Kylpyjä”. Luulearvustaja Satu Koskimiehe sõnul on Hannele Huovi uusima  luulekogu “Spa Kylpyjä” (“Spaasuplused”) keskseks kujundiks vesi, taustaks rannamaastikud, suitsuhõngulised saunaõhtud, olijad võtab oma hõlma vee õnnistus. “Tema luule kinnitab, et inimesel on õigus kogeda elu kogu ilu ja valu ühes ainsas hetkes, nagu oleks sellesse ja vaid sellesse peidetud igaviku hingematvad saladused.”

“Sõpruslinnade Lapua ja Rakvere raamatukogud elavad tänavu juubelilainel: Lapua raamatukogul täitus 150 tegevusaastat, Lääne-Virumaa keskraamatukogul on käsil 100. aastaring. Juubilarid otsustasid nende tähtsate sündmuste puhul vastastikku kingitusi teha – kinkida sõprusraamatukogu lugejaile kirjaniku külaskäigu,” selgitas kirjandusklubi eestvedaja, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband.

Lapua juubelisaadikuks ongi Hannele Huovi, kes koos abikaasaga veedab Rakveres mitu päeva, kohtub lasteaialastega ja kooliõpilastega ning külastab ka Tapa linnaraamatukogu. Täiskasvanud lugejaile on mõeldud luulehõnguline teetund keskraamatukogus.

Praegu Kesk-Soomes Keuruus elav Hannele Huovi on sündinud 1949. aastal Kotkas. Ta töötas aastaid raadios toimetajana, koostades üle 400 saate. Kirjanikutööga tegi ta algust 1979. aastal, nüüdseks on ilmunud üle 40 raamatu lastele, noortele ja täiskasvanuile nii proosa- kui luulevormis. Tema raamatuid on tunnustatud mitme kirjandusauhinnaga.

Eesti keeles on ilmunud lasteraamatud “Urbo ja Turbo”, “Urbo, Turbo ja Ihvahvaa”, “Urbo ja Turbo jõulud” ning noorsooromaan “Tulepiir”.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu juubelikingiks Lapua raamatukogu lugejaile on tänavu eesti laste poolt parima lastekirjaniku tiitliga pärjatud Kristiina Kass, kelle külaskäik Lapuale toimub novembri keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles