Rakvere karateka võitis koduareenil pronksi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medalistid Kert Karus (vasakul) ja Marko Luhamaa.
Medalistid Kert Karus (vasakul) ja Marko Luhamaa. Foto: Erakogu

Juba teist aastat võõrustas Eesti karatemeistrivõistlusi Rakvere spordihall, mis oma kompaktsuses on karatekate hinnangul tiitlivõistluste korraldamiseks parim paik.


Läinud pühapäeval peetud jõuproovil oli kohal kogu Eesti karate paremik eesotsas 2006. aasta karate absoluutkaalu maailmameistri Marko Luhamaaga.



Naaberriigist Lätist oli osalemas kogenud karateka, Läti mitmekordne meister Gennadi Galkin, kes vanusest hoolimata võistleb aktiivselt rahvusvahelisel areenil, on veteranide Euroopa meister ja maailmameister.



Koos Eesti Karate Föderatsiooniga tiitlivõistlust korraldanud Rakvere Palermo spordiklubile ainsa medali - pronksi - toonud rakverlane Kert Karus pidaski meeste kumite (vabavõitlus) kaalukategoorias kuni 84 kg just Galkiniga tasavägise matši ning pidi tunnistama tarmuka vastase ühepunktilist paremust.



"Minu tee kuldmedalile katkes," tunnistas Eesti karatemeistrivõistluste kahekordne medalimees Karus.



"Gennadi Galkini võidu otsustas lisaajal löödud löök alalõuga."



Esikoha ja Eesti meistri tiitli sai selle kaalukategooria vabavõitluses Leho Mengel (Falco spordiklubi).



Kehakaalus üle 84 kg tuli üllatuslikult Eesti meistriks Lauri Mengel, kes jättis teiseks endise maailmameistri Marko Luhamaa.



Kumite kehakaalus kuni 67 kg teenis kulla Amid Magerramov ja kuni 75 kg Viktor Teplõhh. Nais­te kehakaalus kuni 60 kg või­tis meistrikulla Kerttu Rahe, üle 60 kg aga Katerina Venderer.



Rakveres selgusid ka Eesti meistrid katas ehk võitluses kujutletava vastasega ning siin olid naistest võidukas Maare Mõttus, meestest Timo Paade.



Kert Karuse sõnul oodatakse riikide karatekoondisi Rakverre taas augustikuus, mil spordihallis hakkab sportlasi õpetama maailmas enim hinnatud karate taktika spetsialist Antonio Oliva Seba.



Rahvusvahelise treeninglaagri korraldajaks on Palermo SK ja Eesti Karate Föderatsioon. Eelmine A. O. Seba laager Rakveres toimus 2008. aasta aprillis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles