Retseptikonkursi „Lihtne salat“ võitis Rakvere Lille Kool

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptikonkursile laekunud tööd.
Retseptikonkursile laekunud tööd. Foto: Heili Nõgene

Lääne-Viru maavalitsuse ja kohviku „Puhkepaik“ korraldatud konkursil „Lihtne salat“ pälvis esimese koha puuetega laste ja noorte kool Rakvere Lille Kool.


 

Maavalitsuse terviseedenduse spetsialisti Olga Boitsovi sõnul iseloomustas žürii Rakvere Lille Kooli esitatud retsepte kui väga hästi läbimõeldud, korrektselt vormistatud ja lihtsalt valmistatavaid salateid, mille tegemisse oli haaratud terve meeskond. „Lille Kool kujundas konkursil osalemisest ühe õppeprotsessi osa, mille käigus korrati õpilastega üle kodumaised köögi- ja puuviljad ning kombineeriti need kokku kolmeks erinevaks salatiks,“ rääkis Olga Boitsov. Rakvere Lille Kooli retseptid on kõigile tutvumiseks üleval Rakveres kohviku Puhkepaik seinal.

Lille Kooli salatitele järgnesid pingereas Merily Antonise külluslik salat liha kõrvale, Anna-Kristiina Siitani ja Ivar Piterskihi suvelõpu salat, Merily Antonise terav salat (neljale) ning Marika Pedaniku soe salat.

Kokku saabus konkursile 17 salatiretsepti. Koolidest oli Rakvere Lille Kool ainuke osaleja.

Konkursile olid oodatud nii soojade kui külmade salatite retseptid. Korraldajate sõnul oli kõige olulisem, et salat oleks tervislik, lihtsalt valmistatav ning soovitavalt kodumaistest puu- ja köögiviljadest. Neile tingimustele enamik laekunud salatiretsepte ka vastasid. Konkursile saadeti ka mõned piltideta retseptid, mis kahjuks hindamisele ei läinud. Samuti laekus üks retsept kisselli valmistamiseks, mis samuti hindamises ei osalenud.

Salateid hinnati autoriteta, iga žüriiliige hindas iseseisvalt pannes retseptid pingeritta. Vastavalt pingereale saadi punktid, mille tulemusel moodustus üldjärjestus. Hinnati retsepte, millel oli vastavalt konkursi tingimustele olemas pilt valmis salatist, juurde lisatud valmistamise õpetus ja ära näidatud vajalikud kogused.

Viis parimat said Järvamaal Valgehobusemäel toimunud autasustamisel Claire Foods OÜ poolt välja pandud Oilio õlide ja pestode komplektid. Esimese koha vääriliseks tunnistatud Rakvere Lille Kooli rõõmustas kohvik Puhkepaik lisaks suure kringliga ja AS Kirde Hulgikaup suure kompotipurgiga.

Konkurss oli seotud 17. septembril Tervise Arengu Instituudi eestvedamisel alanud puu- ja köögiviljade kampaaniaga „Sööme ära".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles