Lääne-Viru maavalitsus hakkab vägesid juhtima

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamme ametiaeg Lääne-Viru maavanemana sai ümber eelmisel nädalal.
Urmas Tamme ametiaeg Lääne-Viru maavanemana sai ümber eelmisel nädalal. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Neljapäeval, 2. aprillil toimub Läänemaal maavanemate nõupidamine ning Lääne maavalitsus annab maavalitsuste koordineerimise üle Lääne-Viru maavalitsusele.


Maavalitsuste koordineerimise ajal on üks maavalitsus teiste maavalitsuste eestkõneleja. Siseministeerium ja muud institutsioonid suhtlevad maavalitsustega koordineeriva maavalitsuse kaudu.

Näiteks kõik arvamused seaduseelnõudele esitab koordineeriv maavanem, mis omakorda tähendab seda, et teised maavalitsused esitavad oma arvamused ning seisukohad koordineerijale, kes need koondab ning edastab.

Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ütles, et kahtlemata toob maavalitsuste koordineerimine tööd juurde nii talle kui ka maavalitsuse osakondade juhatajatele ning maasekretärile, kes muutuvad eestkõnelejateks oma valdkondades.

"Kõik oleneb sellest, mis teemad antud ajahetkel käsil on, aga selge on see, et ministeeriumidega tuleb tavapärasest rohkem suhelda," lausus Tamm.

Lääne maavalitsus on koordineerinud maavalitsuste tööd viimased kolm kuud.

Läänemaa eestvõtmisel koondasid maavanemad oma seisukohad haldusreformi suhtes ning innustasid regionaalministrit teemaga aktiivselt tegelema.

Haldusreformi teemaga seonduvalt algatati ka tegevused riigi kohaliku esindatuse kontseptsiooni koostamiseks.

Koordineerimise üleandmisel järgmisele maavalitsusele on välja kujunenud traditsioonid - kogunetakse koordineerimist lõpetavasse maakonda nõupidamisele ning koordineerimise üleandmist tähistab sepistatud kett, millele lüüakse uus lüli ja antakse see edasi järgmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles