Kontserdimatkal Tartu koorid viivad Rakvere kuulajad muusikalisele rännakule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskoor Emajõe Laulikud.
Naiskoor Emajõe Laulikud. Foto: Väino Pool

Laupäeval kell 17 annavad rahvamajas meeleoluka kontserti “Sulle-mulle” oma igasügisesel traditsioonilisel kontserdimatkal, seekord siis Rakverre, Tartu naiskoor Emajõe Laulikud ja Tartu Akadeemiline Meeskoor.

Naiskoori esituses kõlab laulja Nele Nemvaltsi sõnul mõnusalt helge ja suveaega meenutav kava eesti rahvaluule teemadel, keskendudes ennekõike Veljo Tormise loomingule. Naiskoor tahab oma lauludega tuua pimedasse sügisesse killukese valgust ja soojust.

Tartu Akadeemiline Meeskoor (TAM) on oma traditsioone ning ajalugu hoidev koor, kuid sellegipoolest pole repertuaaris vaid klassikaline koorimuusika. Rakveres toimuva kontserdi kavas on laulja Jako Arula sõnul näiteks mitu ooperikoori, mille vastuvõtt oli ka Siberis antud kontsertidel väga soe. Peale selle tuleb Rakveres esitusele lugusid juubelikontsertideks valminud tantsuplokist, kus kõlab lisaks nende peadirigendi Alo Ritsingu loomingule ka näiteks Lembit Veevo ja Raimond Valgre helitöid.

Naiskoor Emajõe Laulikud tegutseb aastast 2003 ja jõuab järgmisel hooajal oma 10. sünnipäevani. Naiskoori peadirigendiks on koori asutamisest kuni tänaseni selles ametis olnud Vilve Maide. Ligi 60-liikmelist koori iseloomustab elurõõm ja julgus uuendusmeelselt tegutseda. Emajõe Laulikud annavad igal aastal mitu kontserti, samas on naiskoor oodatud esineja ka Tartu linna tähtsündmustel ning mitmesugustel pidulikel üritustel. 2008. aastal pani koor end edukalt proovile telesaates “Laululahing”, jõudes poolfinaali.

Tartu Akadeemilise Meeskoori näol on tegemist Eesti vanima järjepidevalt tegutseva meeskooriga. Oma 100 tegutsemisaasta jooksul on kooril olnud neli peadirigenti. Praegu seda ametit pidav Alo Ritsing on dirigendiks olnud juba pea pool sajandit. Sellest hoolimata on Ritsing suurepärases vormis ning hingega nii TAMi kui ka mitme teise koori tegemiste juures.

Sel aastal pidas TAM oma 100 aasta juubeli pidustusi – käidi Eesti-ringreisil, mis viis meeskoori laulma näiteks Estonia kontserdisaali, Pärnu kontserdimajja ning koduse Tartu uhkematesse saalidesse. Oktoobri alguses käis meeskoor aga juubeli puhul korraldatud reisil ning sel korral oli sihtkohaks Siber – samasugusel marsruudil seigeldi ka aastal 1968 ning sellest ajast on kooris tegevad kolm meest. Tomskis, Novosibirskis ja Siberi eestlaste ühes jõulisemas kogukonnas Berjozovkas ehk Kasekülas toimunud kontserdid olid elamusterohked ja edukad.

Sissepääs kontserdile on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles