Politsei eest põgenenud joobes juht sõitis telefoniposti pooleks

Virumaa Teataja
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere politseipatrulli peatumismärguannet eiranud sõiduautot ei peatanud isegi purukssõidetud telefonipost. Teekond lõppes auto vigastuste tõttu lumisel põllul.


Teisipäeva õhtul tegi Rakvere politseipatrull liiklusjärelvalvet Rakvere-Mädapea teel, kus  märkas kahtlaste sõiduviisidega sõiduautot Audi.

Patrulli tähelepanu suurendas veel asjaolu, et Audi liikus aeglaselt ning sõidukijuht lülitas vaheldumisi sisse mõlema poole suunatuled.

Politsei otsustas lähedalasuva ülevaatuspunkti parkimisplatsil peatunud auto juhti kontrollida.
 
Märgates politseid, lisas juht gaasi ning hakkas lähedalasuvate majade vahel lubatust suuremal kiirusel ringi sõeluma, tekitades sedasi korduvalt liiklusohtlikke olukordi.

Lisaks vilkuritele andis politsei ka helisignaali abil märku peatumiseks, millele seaduserikkuja ei reageerinud.
 
Peale maanteele tagasijõudmist  tahtis Audi juht uuesti ära keerata kõrvalteele, kuid lõikas kurvi ning põrutas vastu telefoniposti.

Telefonipost purunes mitmeks tükiks ja kukkus maha, kuid Audit see ei peatanud vaid teekond jätkus ligikaudu pool kilomeetrit, enne kui auto jäi vigastuste tõttu seisma lumisel põllul.
 
Visuaalsel vaatlusel märkasid politseinikud, et autoroolis olnud 56aastasel Andresel olid alkoholijoobe tunnused, mida joobe tuvastamisel kinnitas ka alkomeeter. Andres toimetati politseiosakonda kainenema.

Peale kainenemist põhjendas Andres oma eest ärasõitu sellega, et ta ei märganudki politsei peatumismärguannet ja alkoholi tarvitas peale liiklusõnnetuse põhjustamist.
 
„Sõidukijuhtidel on oluline meeles pidada, et kui politsei annab peatumismärguande, siis tuleb sellele reageerida ja peatuda, mitte karistuse vältimiseks üritada kiiruse lisamisega põgeneda. Selle nõude eiramisega sätestab liiklusseadus karmi karistuse," ütles Rakvere politseiosakonna komissar Margo Kukk.

Kukk lisas, et teelt väljasõiduga lõppevaid liiklusõnnetusi põhjustavad enamasti just joobes, lubatud sõidukiirust ületavad juhid.

Hetkelise hooletu teoga võivad nad rikkuda oma ja ka kaasliiklejate tuleviku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles