Rakvere piiritustehas loobus saneerimisest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas läks pankrotti.
Rakvere piiritustehas läks pankrotti. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna jäi Viru maakohtus arutamata aktsiaseltsi Rakvere Piiritustehas saneerimisavaldus, sest äriühing loobus avaldusest.


Kohus algatas piiritustehase suhtes pankrotimenetluse aktsiaseltside Eesti Gaas ja Tartu veski esitatud pankrotiavalduse alusel.

Krediidiinfo andmetel oli piiritustehase maksuvõlg tänase seisuga 2,4 miljonit krooni.

ASi Rakvere Piiritustehas juhatuse esimees Arno Kangur keeldus kommentaaridest.

Kohus määras piiritustehase ajutisteks pankrotihalduriteks Reet Relviku ja Toomas Saarma. Pankrotiavalduste arutelu on 8. mail Rakvere kohtumajas.


Kohtumääruse peale on võimalik edasi kaevata 15 päeva jooksul.

AS Rakvere Piiritustehas jäi majanduslikesse raskustesse juba 2006. aastal. Krediidiinfo järgi ulatus siis kahjum aasta lõpuks 6,5 miljoni kroonini. 2007. aastal märkis tehas aastaaruandeks kahjusummaks 14,6 miljonit krooni.

Mullu alustas Tallinna kohtutäitur Kristiina Feinmann võlgades piiritustehase kinnistute müüki Rakveres, Tapal ja Moe külas.

Algselt oli kinnistute alghind kokku üle 197 miljoni krooni. Ostuhuvi puudumise tõttu jäid äriühingu kinnistud müümata ka teistkordsel enampakkumisel tänavu veebruaris. Seda hoolimata asjaolust, et hind oli langenud ligemale 60 miljoni krooni võrra.

Eesti ainsad piiritustehased Rakveres ja Moel seisavad juba pikemat aega, sest nende piiritust kasutanud alkoholitootja Onistar lõpetas pärast majandusraskustesse sattumist tootmise.

Eestis ulatub piirituse tootmise ajalugu 500 aasta taha. 1921. aastal töötas Eestis 135 viinavabrikut, enamik neist Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles