Kunda tähistab omapäraselt soojahinna sünnipäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piduõhtul astuvad üles Jaan Pehk ja Olavi Ruitlane.
Piduõhtul astuvad üles Jaan Pehk ja Olavi Ruitlane. Foto: Erakogu

Neljapäeval tähistatakse Kundas kontserdi-luuleõhtuga soojahinna sünnipäeva.

Ettevõtmise korraldaja Kaido Veski sõnul on ajast, mil toasooja hind kohalike jaoks loogiliste põhjusteta lakke tõsteti, möödunud aasta.

Kõikvõimalikke teemakohaseid arupärimisi riiklikel tasanditel on ignoreeritud ning kalendrisse lisandunud valusavõitu “tähtpäeva” tähistatakse nüüd lihtsalt meeldetuletuseks sooja inimliku märgina, et teema on endiselt üleval, elanik ei ole ega jää oma probleemiga üksi.

“Tähistamisel anname kuuma ning kõrvetagu ja kärsaku see soojahind nende südames, kes seda arutult tõstsid,” ütles Veski.

Piduõhtul astuvad üles muusik ja luuletaja Jaan Pehk, tuntud ka Orelipoisi nime all, ning üks kahest R2 Kurja Tegijatest, kirjanik ja luuletaja Olavi Ruitlane.

Saab anda ka toetusall­kirju. “Need kuluvad alati ära – inimesel peab olema võimalik vabalt öelda, mida ta asjadest arvab. Ka kontserdil,” ­lisas Veski. Üritus algab kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles