Keskkonnainspektsioon: merikotkas hukkus tõenäoliselt laskmise tagajärjel

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris viidi merikotkas loodusesse, oktoobris lind hukkus. Tõenäoliselt lasti ta maha.
Septembris viidi merikotkas loodusesse, oktoobris lind hukkus. Tõenäoliselt lasti ta maha. Foto: Margus Ansu / Postimees

Keskkonnainspektsiooni teatel hukkus oktoobris Väike-Maarja vallast surnuna leitud merikotkas tõenäoliselt tulistamise tagajärjel, aga kuidas see täpsemalt juhtus ja kes seda teha võis, on siiani selguseta.

Merikotkas oli augustis vigastatuna toodud Aegna saarelt Tartu maaülikooli kliinikusse ning pärast terveks ravimist Emajõe-Suursoo looduskaitsealal vabadusse lastud.

“Röntgenipildilt on surnud merikotka kudedes näha väikesed metalliosakesed, kuid neid ei ole väidetavalt võimalik eemaldada ja täpsemalt analüüsida. Kuuli ega haavleid kotka korjusest leitud ei ole. Lind oli leidmise hetkeks ka juba tugevasti kahjustatud – sisikond ja rinnak teiste lindude-loomade poolt ära söödud. Sellest tulenevalt ei ole võimalik öelda, millise relva ja laskemoonaga on kotkast lastud. Keskkonnainspektsioon on teinud toiminguid, mida on väärteomenetluse raames võimalik teha: kuulanud tunnistajatena üle kohalikke jahimehi ja ümbruskonna elanikke, kuid see ei ole kotka surma asjaolude selgitamisel meid edasi aidanud. Samuti oleme teinud päringud mobiilsideoperaatoritele, et sidevahendite kaudu piirkonnas liikumist kindlaks teha, kuid paraku ei ole me ka sealt loodetud tulemusi saanud. Kui kellelgi on mingit informatsiooni, mis võiks selle kahtsusväärse juhtumi uurimises edasi aidata, siis palume sellest kindlasti keskkonnainspektsioonile teada anda,” rääkis keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles