Riigikaitset õpetavad koolid võistlevad seekord teadmistes

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast viktoriini tutvutakse väljaõppekeskuses sõdurieluga ja tehnikaga
Pärast viktoriini tutvutakse väljaõppekeskuses sõdurieluga ja tehnikaga Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval, 8. aprillil kohtuvad Tapal Kirde kaitseringkonnas riigikaitset õpetavate koolid, seekord võetakse mõõtu teadmistes, mida on õpitud riigikaitsetundides.



Kaheksast riigikaitse õpetavast koolist on registreeritud seitse, osalevad Rakvere gümnaasiumi kaks, Haljala ja Väike-Maarja gümnaasiumi, Kunda ühisgümnaasiumi, Rakvere eragümnaasiumi ja Tapa Vene gümnaasiumi võistkonnad.

Viktoriini käigus tuleb neljaliikmelistel võistkondadel vastata 20 küsimusele. Kolmele parimale antakse auhinnad Kirde kaitseringkonna ja Lääne-Viru maavalitsuse poolt. Pärast viktoriini tutvutakse väljaõppekeskuses sõdurieluga ja tehnikaga.

Populariseerimaks riigikaitseõpetust koolides ning arendamaks koostööd riigikaitsega tegelevate institutsioonide vahel kavandas riigikaitseõpetajate ainesektsioon koostöös maavalitsuse, kaitseliidu ja väljaõppekeskusega käesolevaks õppeaastaks mitmeid üritusi.

Veebruaris toimusid Kadrinas Gustav Lokotari nimelised laskevõistlused, kus edukaim oli Kunda ühisgümnaasiumi võistkond.

Selleks aastaks lõpeb ürituste sari juunis riigikaitselaagriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles