Sädeinimeseks valiti Mare Vassiljev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Sädeinimene 2012” Mare Vassiljev
“Sädeinimene 2012” Mare Vassiljev Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa kodanikeühenduste konverentsil autasustati kolmapäeval tunnuskirjaga “Sädeinimene 2012” Mare Vassiljevit, Vinni valda ning Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi.

Lääne-Viru Arenduskeskuse juhataja Tea Treufeldt põhjendas, et ka organisatsioonid koosnevad inimestest, sellest ka tiitli nimetus.

Mare Vassiljev pälvis tunnustuse Juhan Kunderi Seltsi tegevuse aktiivse korraldamise ning Kunderi ideede propageerimise ja edasiandmise eest.

Samuti tõsteti esile tema panust seltsi arengukava koostamisel ning uut­e ideede väljatöötamisel.

Vinni vald on pikka aega aidanud kaasa piirkonna kodanikeühenduste tegevusele – toetatakse mittetulundusühingute projekte, antakse tegevustoetusi ja otsitakse väljundeid koos mittetulundusühingutega ürituste korraldamiseks.

Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi tunnustati kui paikkonna seltsielu edendajat ja vaimsuse kandjat, kelle eestvõttel on toimunud palju kogukonda kaasavaid ettevõtmisi. Tänavu möödub 100 aastat Väike-Maarja põllumeeste seltsimaja ehitamisest.

Põllumeeste selts kavandas koostöös Väike-Maarja muuseumi, seltsimaja, noortekeskuse, vallavalitsuse ja tantsuseltsiga Tarapita terve ürituste sarja, mis toob esile nii seltsielu kui ka sajandi seltsielu südames olnud hoone olulisuse.

Tunnuskiri “Sädeinimene” on asutatud, et tunnustada kodanikke, kodanikeühendusi,  omavalitsusi, ettevõtteid ning organisatsioone silmapaistva tegevuse eest kodanikuühiskonna arendamisel.

Ettepanekuid, kellele anda Sädeinimese tiitel, said teha nii ettevõtted, omavalitsused kui mittetulundusühingud.

Kolmes kategoorias kokku esitati kuusteist nominenti.

Sädeinimest valiti esimest korda ning seda korraldas Lääne-Viru Arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles