Rakveres tehti mõttetalgute peaproovi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kriisa

Läinud laupäeval toimusid Rakveres maakonna keskraamatukogus "Teeme ära! Minu Eesti" Lääne-Virumaa proovitalgud, et leida korralduse nüansse, mis lihvi vajaksid.


Kohal oli üle 30 huvilise ja kojavanema, talguid juhtis Samuel Golomb, kelle sõnul süsteem toimis ning peaproov õnnestus.



Tõsiselt arutati mitut teemat, näiteks räägiti õnne valemist, maakonnast väljarändest ja vanurite sotsiaalsest kaitsest.



"Inimesed oskasid püstitada küsimusi ja seega näha probleeme. Küll on mul väike kahtlus, kui palju leitakse küsimustele vastuseid ehk kuidas teha nii, et asi saaks lahendatud," rääkis Golomb.



"Tekkis huvitavaid diskussioone ja inimesed tulid kaasa," ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu kojavanem Tiina Kriisa.



Talguline Ilme Post rõõmustas, et eestlaste seas on palju tarku inimesi. "Usun, et mõttetalgutel tekib mõtteid, mille taga on ühiskondlik mõõde. Minul on sellesse usku," lausus Post, kes plaanib talgutele minna Roelasse.


Mõttetalgud korraldatakse avatud ruumi põhimõttel, kus sisu määravad talgulised ise.



Avatud ruumis püstitavad arutusele tulevad küsimused inimesed ise ja kohapeal ning üheskoos otsitakse neile väiksemates vestlusringides teostatavaid lahendusi.



"Teeme ära! Minu Eesti" toob 1. mail kokku 100 000 talgulist, et üheskoos leida tänastele põletavatele küsimustele häid ja loovaid lahendusi.



Mõttetalgute eesmärk on viia iga inimeseni arusaam, et tema mõtted ja ideed saab ühisel jõul teoks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles