Aaspere eakate kodu ehitus edeneb

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasperre rajatava eakate kodu üldehitustööd on tehtud, jäänud on veel siseviimistlus.
Aasperre rajatava eakate kodu üldehitustööd on tehtud, jäänud on veel siseviimistlus. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Aasperre rajatava eakate kodu üldehitustööd on tehtud, jäänud on veel siseviimistlus. Ärimees Olev Puldre loodab, et esimesed kliendid saab vastu võtta juu­lis.


OÜ Inrada alustas jaanuaris endises Aaspere koolihoones ehitustöödega, et rajada sinna eakate kodu. Ettevõtte juht, ärimees Olev Puldre ütles, et kuigi rahapuuduse tõttu tuli ehituses vahepeal väike paus, on tänaseks suuremad ja keerulisemad tööd tehtud.


"Aknad on vahetatud, uus soojatrass ning vee- ja kanalisatsioonitorustik veetud, uued põrandad valatud," tõi Puldre näiteid, lisades, et üldehitustööd on peaaegu tehtud ning jäänud on siseviimistlus, mis suures osas tähendab maalritöid.

Ehitus kulukas

Kui kõik plaanipäraselt läheb, on kavas esimesed kliendid vastu võtta juulis. Ehitus on kulukas ja kuigi ärimees on pankadelt kolme miljoni krooni suurust laenu taotlenud, ei ole ta seda saanud.

"Olen rahast üsna lage, kõik vabad vahendid on suunatud eakate kodu ehitusse, sõpradelt ja tuttavatelt juurde laenatud. Loodan, et vean ikka välja," rääkis Puldre, sest ehitust ei saa pooleli jätta ning kui seda on kord juba alustatud, tuleb ka lõpuni viia.

Ta meenutas, et kui rajati eakate kodu Rakverre, läks kaks aastat aega, enne kui pangad mõistsid, et tegemist on perspektiivika äriga. Sest hooldekodu kohtade järele on järjest suurem vajadus, mis mõningal määral tuleneb mehe arvates ka raskest majanduslikust olukorrast.

Puldre kiitis ehitusettevõtteid Akat Ehitus OÜ ja Verx OÜ, kes on osa töid isegi ette ja oma vahenditest teinud.
Suveks tahetakse täielikult valmis saada hoone esimesed kaks korrust, mille järel tekib võimalus vastu võtta nelikümmend klienti.

Hoone teine korrus kohandatakse spetsiaalselt lamajate ja ratastoolis inimeste jaoks. "Siin on ruumi ratastooliga liikuda, paigaldatakse spetsiaalne lamajate dušš ja vannid," selgitas Olev Puldre.

Kolmandal korrusel on suuremad ja aeganõudvamad tööd küll tehtud, näiteks põrandad vahetatud, kuid edasi ehitatakse seda tulevikus.
Puldre sõnul tuli ettevõttel plaan rajada hooldekodu Aasperre seetõttu, et Rakvere eakate kodus on ainult üheksa kohta lamajatele, kuid tahtjaid oleks rohkem. Kui Aaspere eakate kodu valmis saab, tekib inimestel valikuvabadus: mõni tahab elada rohkem maal, teine linnas.

Annab tööd
Puldre arvas, et hooldekodu valmimine on oluline ka tööhõive seisukohast, sest kui see avatakse, pakutakse tööd kuni kümnele kohalikule elanikule.

Olev Puldre kiitis Aaspere koolihoone head seisukorda ja asukohta ning ütles, et eakate kodu loomiseks on see ideaalne koht.

Hea on näiteks seegi, et juba varem oli kasutusse võetud väiksemaid ja suuremaid ruume, nii ei olnud peaaegu vajagi vaheseinu lõhkuda ja juurde ehitada. Samuti vastas standardile hoone köögikompleks.

Aaspere endisele koolihoonele arendaja leidmiseks kuulutas Haljala vallavalitsus sügisel enampakkumise, mille võitis Rakveres toitlustuse ja vanurite hoolekandega tegelev osaühing Inrada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles