Õpilased varjutasid ajakirjanikke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Arvet Mägi töövarjuks oli Reti Kokk (seisab), uudistasid fotograafi tegemisi ka Aljona Saveljeva (vasakul) ja Käti Ilmjärv.
Kuigi Arvet Mägi töövarjuks oli Reti Kokk (seisab), uudistasid fotograafi tegemisi ka Aljona Saveljeva (vasakul) ja Käti Ilmjärv. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja toimetuses käisid eilsel töövarju päeval Käti Ilmjärv Uhtna põhikooli 9. klassist, Aljona Saveljeva Tapa vene gümnaasiumi 12. ja Reti Kokk Kunda ühisgümnaasiumi 10. klassist.

Neiud tulid töövarjupäevale Virumaa Teatajasse selleks, et mõista, milline see ajalehetöö õieti on.

Kätit on ajakirjandus alati intrigeerinud, ta on tihti mõelnud sellele, kuidas see töö ikka täpselt käib ja millest võib kirjutada, millest mitte.

“Ma mõistsin, et see töö täitsa sobib mulle, see vajab kannatust ja suhtlemist, vahel ka külma südant, sest alati ei saa lugu teha meeldivatest asjadest. Tulevikus plaanin ma kindlasti hakata tegelema ajakirjandusega või sellega kaudselt seotud ametiga,” rääkis Käti.

Aljona sai aru, et talle see amet väga ei sobi, kuna tuleb palju suhelda erisuguste inimestega. “Ma tahaks töötada rohkem omaette. Kuid mulle meeldib kirjutada, seepärast loodan, et töötan tulevikus valdkonnas, mis on kirjutamisega seotud,” lausus ta.

Reti varjutas toimetuse fotograafi, sest on ise suur pildistamishuviline ja peab ka foto­blogi. “Mulle meeldib pildistada inimesi ja igasuguseid üritusi,” ütles Reti, kes jäi töövarjupäevaga väga rahule.

Ka teised töövarjud pidasid seda päeva huvitavaks, sest said kohtuda uute inimestega ja juurde teadmisi. Muu hulgas käisid töövarjud Muuga koolis ja Art Cafés hoidiste degusteerimisel.

“Virumaa Teatajas töötavad sõbralikud ja avatud inimesed. Sellise kollektiiviga oleks rõõm tulevikus töötada,” hindasid töövarjud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles