Jõhvi valab vapilooma pronksi

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi valla vapp.
Jõhvi valla vapp. Foto: Internet

Jõhvi paneb pärast Tallinna-Narva maanteel toimuvat ehitustööd pronksist hirve kui vapilooma tervitama valla külastajaid, kirjutab

Põhjarannik

.


Kukruse-Jõhvi vahelise teelõigu rekonstrueerimise käigus sünnib linna sissesõidu juurde ringristmik ning vapiloom leiab endale koha selle keskel, kirjeldas Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar maanteeametiga kooskõlastatud plaani.

"Hirv kui tegelikult mitte ainult Jõhvi, vaid terve Alutaguse sümbolloom hakkaks tervitama külastajaid, nagu Rakveres teeb seda tarvas," märkis Võhmar.

Pronksi valatud vapiloom plaanitakse paigaldada rahnu või kivikuhila peale ning metsas ringi silkavast hirvest oleks ta vaid 1,3 korda suurem.

"Me ei hakka rakverelaste tarvaga võistlema, see pole plaanis," märkis Jõhvi vallakunstnik Kalev Prits.

"Hirv ongi tarvast väiksem, see-eest nõtkem ja graatsilisem."

Pritsu sõnul on vapilooma asukoht ringristmikul Jõhvi jaoks igati sümboolne: "Kui rääkida hirve sarvedega seoses küllusesarvest, siis Jõhvi jaoks sai see alguse just paiknemisest suurte teede ristumiskohas."

Kui tee-ehitustööd lõpevad plaani kohaselt, saab vapilooma üles panna juba 2010. aastal.

Koos valgustusega 900 000 krooni maksva skulptuuri tellimiseks kavandatakse korjandust.

Rauast siil, kes praegu Tallinna poolt tulijaid vastu võtab, kolib pärast vapilooma saabumist sobivamatele jahimaadele ehk siis linna serva paigaldatava kaardi juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles