Porkuni koolis peeti naljapäeval ametipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametipäev Porkuni koolis.
Ametipäev Porkuni koolis. Foto: Porkuni kool

Ametipäeva on Porkuni koolis peetud juba mitu aastat ja see on kujunenud üheks paljudest koolitraditsioonidest.


Varasemalt on oma tööd ja töövahendeid tutvustamas käinud nii politseinikud kui tuletõrjujad.



Samuti on lapsed külastanud erinevaid ametimehi nende igapäevases töökeskkonnas. Kuid sel aastal oli kõik teisiti.



Tänavu langesid ametipäev ja naljapäev ühele kuupäevale, 1. aprillile. Räägiti küll tõsisest tööst, kuid lustimist jagus sellegipoolest kogu päevaks.



Porkuni kooli olid seekord külla kutsutud mitme eriala esindajad. Professionaalseid oskusi näitasid juuksur Ülle Eesmaa, kunstnik Reena Rohtvee, küünetehnik Kristi Mõttus ja

kickbox

'i treener Jüri Liblik.



Ametite järgi moodustati töötoad, mis andis lastele võimaluse spetsialistidega vahetult suhelda, tööprotsessis aktiivselt osaleda ja tekkinud küsimustele vastused saada.



Laste huvi töötubades toimuva vastu oli suur. Põnevusega vaadati ja kuulati, sest paljude õpilaste jaoks oli kokkupuude antud ametitega esmakordne.



Iga töötuba pakkus uusi elamusi ja teadmisi. Külalised tutvustasid oma argist tööpäeva, selle positiivseid ja negatiivseid külgi, töövahendeid ja -võtteid ning rõhutasid töötamiseks vajaliku hariduse tähtsust.



Lustaka ja põneva päeva lõppedes esinesid õpilased eeskavaga, kus lapsed V. Majakovski luuletuse saatel "Kelleks saada?" erinevateks ametimeesteks kehastusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles