Omanik jättis kutsikad varjupaiga väravasse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljatud kutsikad
Hüljatud kutsikad Foto: Virumaa varjupaik

Pühade ajal jättis keegi naisterahvas Sõmeru vallas Roodeväljal asuvasse loomade varjupaika seitse koerakutsikat, mille peale pöördusid loomakaitsjad politseisse.


Roodeväljal asuvast Virumaa kodutute loomade varjupaigast öeldi, et läinud laupäeval helistas neile vene aktsendiga naisterahvas, kes teatas, et tahab seitse kutsikat ära anda. Kui talle vastati, et selleks peavad olema tehtud vajalikud vaktsiinid ja kiibid, pandi toru ära.



Kümne minuti pärast oli sama naisterahvas autoga varjupaiga väravas, viskas kutsikad maha, õiendas töötajatega ja sõitis minema.



Ehkki enne oli ta telefonitsi rääkinud, et tegemist on tema koera poegadega, kinnitas naisterahvas kohapeal, et ta leidis need kusagilt Kadrina vallast.



„Kutsikad on ussikõhtudega ja praegu üsna loiud, aga püüame neid siiski aidata, selleks aga on raha vaja," ütles varjupaiga juhataja Liis Lill.



Loomakaitseseaduse kohaselt on looma suhtes lubamatu tegu muu hulgas ka looma hülgamine või abitusse seisundisse jätmine.



Loomapidamisnõuete rikkumise ning looma suhtes lubamatu teo toimepanemise eest võimaldab loomakaitseseaduse määrata rahatrahvi kuni 12 000 krooni.



Samuti saab karistusseadustiku alusel looma suhtes lubamatu teo toimepanemise eest kohus lisakaristusena kohaldada loomapidamise õiguse äravõtmist kuriteo korral kuni viieks aastaks ja väärteo korral kuni kolmeks aastaks.



„See lugu peaks olema õpetuseks ja hoiatuseks teistele, et inimesed ei laseks oma loomadel vastutustundetult paljuneda ja tegeleksid tagajärgedega inimlikult ja seadusega vastavuses," ütles Liis Lill.



Virumaa varjupaik palub inimestele, kes tunnevad kaasa sellele õnnetule pesakonnale, teha annetus Varjupaikade MTÜ kontole 10220068203017 märksõnaga "hüljatud kutsikad".



Eesti Loomakaitse Selts on juhtumiga seoses teinud politseile avalduse. See on juba teine sarnane juhtum Roodeväljal viimase paari nädala jooksul.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles