Karl Orviku kuju on valmis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumile vilistlaste kingitud, kuid aastakümneid hiljem koolipere silme alt varastatud Karl Orviku kuju avamine.
Rakvere gümnaasiumile vilistlaste kingitud, kuid aastakümneid hiljem koolipere silme alt varastatud Karl Orviku kuju avamine. Foto: Virumaa Muuseumid

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemets ütles, et Karl Orviku büst, mis paigaldatakse Rakvere gümnaasiumi sealt varastatud skuptuuri asemele, on valmis.


Küll on aga 45 000 krooni maksva kuju eest veel skulptoritele tasumata. "Gümnaasiumi vilistlaskogu lubatud raha on minu teada ikka veel laekumata, kui selle kätte saame, saab ka kuju eest tasutud," lausus Leemets.



Muuseumijuhi sõnul on vaja skulptor Riho Kulla jooniste alusel valmistada puust postament ja leida kujule konkreetne koht, kus see seisma hakkab.



Ants Leemets lubas, et varsti lepitakse kuju avamise kuupäev kokku ja siis kuulutatakse see pidulik sündmus ka avalikult välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles