Klassikaraadio vahendab Arvo Pärdi neljanda sümfoonia esiettekannet

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Peeter Langovits/Postimees

Neljapäeva, 16. aprilli õhtul kell 19.05 vahendab Klassikaraadio koostöös Soome Yleisradioga kuulajatele Helsingist Finlandia Talost Arvo Pärdi uusima suurteose Neljanda sümfoonia. Tegemist on Arvo Pärdi sümfoonia Euroopa esiettekandega.


Helsingi Linnaorkestrit dirigeerib Türgi dirigent Cem Mansur.



Arvo Pärdi Neljanda sümfoonia maailmaesiettekanne toimus tänavu jaanuaris Los Angelese sümfoonikute esituses Esa-Pekka Saloneni juhatusel. Peaaegu 40-minuti pikkuse Neljanda sümfoonia alapealkiri on "Los Angeles". Arvo Pärdi eelmisest sümfooniast, mis kannab järjekorranumbrit Kolmas, lahutab uut teost peaaegu 40 aastat.



Ülekande vaheajal pakub Klassikaraadio katkendeid Arvo Pärdi hiljutisest intervjuust Soome Raadio toimetaja Heikki Valstale. Pärt räägib Neljanda sümfoonia saamisloost ja pühendusest Mihhail Hodorkovskile, samuti oma muusikatunnetusest laiemalt. Intervjuu on eesti keeles.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles