Tapa noortekeskuse maja sai uue sisu

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa Lastekaitse Ühingu juhataja Ave Pappe (vasakul) kuulutati maakonna aasta noorsootöötajaks noortekeskuses.
Tapa Lastekaitse Ühingu juhataja Ave Pappe (vasakul) kuulutati maakonna aasta noorsootöötajaks noortekeskuses. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

MTÜ Tapa Lastekaitse Ühin­gu majas lõppes kolm aastat kestnud remont. Nüüd on ruumi las­te- ja noortekeskusele, kunstiruumile, peretoale ja laste perepäevahoiurühmale.


Kahekorruseline maja on pärast remonti seestpoolt rõõmsates ja kirgastes värvides.

Majas tegi remondi OÜ Tapa Ehitus ja siseruumide värvilahendused aitas välja valida maja vabatahtlik kunstiringi juhendaja Liggi Rattasepp.

Esimene korrus on laste- ja noortekeskuse päralt, kus noor inimene saab oma kooli- ja koduvälist vaba aega veeta.

Võimalus on mängida nii lauatennist kui lauamänge, vaadata telerit või filme, sõpradega kohtu­da ja õppida koolitükke.

Keskmiselt käib keskuses 30 last päe­vas.

"Majas tegutsevad peale kun­s­ti­ringi veel näitering, award-grupp ja sotsiaalteater. Noored saavad osa võtta ka erinevate projektide tegevustest. Mõte on tulevikus luua loo­vus­ring 6-9aastastele lastele," tutvustas MTÜ Tapa Lastekaitse Ühingu juhataja Ave Pappe.

Arvuteid ei ole majas aga rohkem kui üks ja seegi juhataja toas.

"Arvuteid põhimõtteliselt ei ole, sest põhirõhk on sellel, et suhtleme silmast silma, mitte läbi MSNi või Rate.ee. Olen tähele pannud, et mõni laps ei oskagi suhelda muud moodi kui arvutis ja seepärast püüame vähemalt siin majas otse su­helda," selgitas Pappe.

Tapa lastekaitseühingu ruumides käiakse koos ka peretoas.

Tegemist on eelmise aasta novembris käivitunud projektiga, kus lapsevanematel aidatakse pereeluga toime tulla, pakkudes nii individuaalset kui perenõustamist ning võimalust osaleda perekoolis.

Samuti saavad huvitatud tulla mõnele perele tugiisikuks või saada vajadusel oma perele tugiisik.

"Käime vanematega koos es­maspäeva õhtuti, kord kuus on pereüritus, kus on koos nii lapsed kui vanemad," rääkis projekti koordinaator Anne Terner-Boiko.

Uue teenusena hakkab MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing pak­kuma peagi päevahoidu nei­le lastele, kes pole lasteaias koh­ta saanud või on erivajadustega.

Kaheksale 3-6aastasele lapsele on maja teisel korrusel kolm ruumi: mängutuba, magamistuba ning köök.

"Avatud hakkab lasterühm olema tööpäeviti poo­le kaheksast kuni õhtul kuueni, aga kui vanemal on vaja varem tööle jõuda, saab selleski kokku leppida," ütles Ave Pappe.

Päevahoiu koha eest tasuvad Tapa vald ning lapsevanem.

Üle miljoni krooni maksma läinud remonti toetasid Tapa vald, Hollandi Kesk- ja Ida-Euroopa fondide ühendus, EAS, SA Dharma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles