Juhtkiri: Rakvere lendavad pead

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse hoone.
Rakvere linnavalitsuse hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Juba pool aastat on tänavu mai lõpus Rakvere abilinnapeaks saanud Sven Kesler linna spordikeskuse juhti Erich Petrovitsi pitsitanud.

Läinud reedel tunnistas Petrovits, et ta ei pea sellele enam vastu ning Rakvere linnavalitsus rahuldas tema lahkumispalve.

Selle peale teatas Sven Kesler, et Petrovits oleks tulnud ametist vabastada ehk lahti lasta. Seesugune põhimõtteline vahe keeras Kesleri tülli nii linnapea Toomas Vareki kui ka teistega, kes on harjunud asja ajama tasa ja targu. Kesler aga endise korravalvurina on tuntud konfliktidesse sattumise poolest nii Väike-Maarja kui Saku vallas, kus ta on omavalitsust juhtinud. Süüdistused on vastastikkused.

Väike-Maarja aegu meenutab ka Urmas Tamm, kes praegu kuulub linnavolikogus opositsiooni. Tänasel arvamusküljel siit mõni rida allpool nõuab Tamm Keslerilt poliitilise vastutuse võtmist hoopis selle eest, et ta kasutab ebasihipäraselt sotsiaalministeeriumi poolt saastekvoodi eest saadud elektriautot, mis saatuse tahtel põles koos hoonega maha.

Juba tänavu mais, kui arutati Kesleri kandidatuuri Rakvere abilinnapea kohale, seadis Tamm tema võimekuse kahtluse alla. Nimelt leidis Tamm, et Kesleril puuduvad juhiks vajalikud omadused.

Selge on see, et väga võimekaid juhte on Rakveres ja tervel Virumaal väga raske leida. See ilmnes reformierakonnal juba siis, kui tuli valida asendaja Marko Tormile, ja võimendus veelgi, kui pidi leidma inimese Andres Jaadla kohale. Samuti oli IRL hädas Ain Suurkaevu asendaja leidmisega, siis vaadatigi Väike-Maarjasse Kesleri poole.

Linnapea Toomas Varek, keda peeti heaks kandidaadiks just selle poolest, et ta on tasakaalustavaks jõuks podisevas linnavalitsuse katlas, peab aga seda hapuks minevat suppi helpima veel tükk aega. Kas selline “tulekahjude kustutamine” kogu linnale kasuks tuleb, on iseasi.

Ent küllap Sven Kesleri otsuse peale lahkuda hingavad kõige kergemini linna allasutuste juhid, näiteks koolidirektorid, sest mine tea, millal järg nendeni oleks jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles