Taluperenaine annab heki ladvad jõulupuudeks

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Vou pakub soovijatale, kes turnimist ei pelga, võimalust hekist valida välja meelepärane kuuselatv, see ise maha saagida ning koju jõulupuuks viia.
Marina Vou pakub soovijatale, kes turnimist ei pelga, võimalust hekist valida välja meelepärane kuuselatv, see ise maha saagida ning koju jõulupuuks viia. Foto: Meelis Meilbaum

Laekvere valla Lageda talu perenaine Marina Vou otsustas mitmekümne meetri pikkuse kõrge kuuseheki madalamaks teha – nõnda, et ladvad sobiksid jõulupuudeks. Kuuskede kokkuostjad aga hindasid puud mittestandardseteks ning nõnda otsustas naine, et kui leidub jõulupuusoovijaid, siis võivad nad lahkesti oma käega ning täiesti tasuta sobiliku puu saagida.

Marina Vou ei uskunud, et kuuseäri võib nõnda keeruliseks osutuda.

Tema silma järgi tundus, et materjali, mida müüa, on pikas ja kõrges kuuserivis rohkesti – kuuski oleks saanud hekist lõigata meetrist kuni kolme meetrini.

“Panin üles kuulutuse, oli mitmeid kõnesid, mõned kokkuostjad käisid vaatamas ja ütlesid, et kuused ei ole nii proportsionaalsed, kui peaks,” rääkis Marina Vou.

“Selgus, et Eestis kasvatatakse kuuski ja nulgusid spetsiaalselt müügiks – loomulikult on neile loodud ideaalsed kasvutingimused. Ja selline kuusk, mille üle 15-20 aastat tagasi meie inimene oleks rõõmustanud, kokkuostjale ei sobi.”

Igal juhul on plaan maja ümber kuusehekk madalamaks teha, et aias rohkem valgust oleks. Ja kindlasti on mõttekam seda teha talvel, kui kuuseladvad saaksid veel uue elu mõnes kodus jõulupuuna või kaunistusmaterjalina – niisama oleks kahju sadu kuuski lõkkesse visata, parem siis juba inimestele kinkida.

Nõnda ootab Marina Vou laupäeval kella 10-13 oma talu õuele neid inimesi, kes soovivad saada tasuta jõulupuud.

Kaasa on vaja võtta vaid oma saag ning perenaine lubab tulijatele pakkuda lahkesti ka tassi kuuma teed.

Lageda talu asub Laekvere vallas, Rakvere poolt tulles Muuga tuuliku juurest Laekvere poole keerates sõita neli kilomeetrit, kuni paremat kätt maantee ääres on näha teemärgina mõnda lumme torgatud kuuske, mille vahelt viib väike allee valgete sammastega taluhäärberini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles