Juhtkiri: Vaidlustele kriips peale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunenud Narva-Jõesuu kuursaal.
Lagunenud Narva-Jõesuu kuursaal. Foto: Internet

Riigikohtu otsus mitte menetleda naabri kaebust Maxima detailplaneeringu kehtestamise kohta Rakveres ja sellega kaasnev selgitus, et detailplaneeringu saab kehtestada ka naabri nõusolekuta, võiks hakata tõmbama piiri lugematutele vaidlustele, mis on seotud uusehitiste rajamisega Rakveres ja mujalgi.


Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami meenutas, et Rakveres annab otsida suuremat objekti, mille ehitamise eel poleks ägedaid vaidlemisi olnud.

Ajalukku minnes võib meenutada kas või näiteks nn Bresti kindluse kangialuste kinniehitamist, mille vastu protesteerimiseks majaelanikud rahvakoosoleku korraldasid.

Koosolekust tegi kadunud Ott Kool isegi saate Vikerraadiosse.

Palju pretensioone oli aastate eest murelikel naabritel ka uue raamatukoguhoone ehituse puhul.

Eriti kardeti raamatukogu parklat, hirmud olid, et autod hakkavad seal öösiti seisma ja muulgi ajal palju lärmi tekitama. Ometi pole nii läinud.

Loomulikult ei saa lubada olukorda, et keegi lihtsalt kiusu pärast ei lase oma naaberkrundile ehitada, samas on aga volikogu vastutus väga suur, sest kõik uue hoone naabrite vastuargumendid tuleb hoolikalt läbi kaaluda ja õiglane ning põhjendatud otsus langetada.

Paratamatult lisab igasugune ehitus- ja majandustegevus pisut müra ja saastet, suureneb liiklusintensiivsus, hoone varjab valgust.

Kõike seda tuleb aga vaadata ja kaaluda linna üldise arengu kontekstis.

Rakveres on küll palju vaieldud, aga ühtlasi on lõpuks ka kuhugi jõutud, erinevalt nii mõnestki muust omavalitsusest.

Kurbade näidetena torkavad esimestena pähe kaunid suvituskohad Võsu ja Narva-Jõesuu, mis tänase päevani suhteliselt nukrad välja näevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles