Märt Truman: Green Christmas üllatab uute bändide ja muusika mitmekesisusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Green Christmasi korraldaja Märt Truman.
Green Christmasi korraldaja Märt Truman. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõulu esimesel pühal saavad muusikasõbrad mahti suu verivorstist puhtaks pühkida ja hapukapsale hingamisruumi anda. 15. korda muutub Rakvere öiseks muusikamekaks, sest Green Christmasi korraldaja Märt Trumani sõnul jagub selleaastasel üritusel bände igale maitsele.

Millega Green Christmas tänavu üllatab?

Üllatab sellega, et sel aastal on artistid, kes pole varem Greenil esinenud. Vaid mõni bänd on siinakandis väiksemaid kontserte andnud.

Kas on korralduslikke muutusi võrreldes eelmise aastaga?

Üldiselt jääb korralduslik pool eelmise aastaga võrreldes samaks. On kolm lava ja bändid esinevad enamjaolt kordamööda, mistõttu külastajad saavad osa meelepäraste esinejate kontsertidest.

Samuti ei ole me seadnud vanusepiirangut, nii et noore ea tõttu ei peaks ükski huviline ukse taha jääma. Seda enam, et on koolivaheaeg ning Rakveres ei ole vaba aja veetmise ja muusikaelamuse saamise võimalusi just ülemäära.

Kuidas on korraldatud alaealiste peokülastajate sealviibimine? Kas alaealised võivad jällegi tavapärasest kauem väljas viibida?

Alaealised saavad teistsuguse märgistusega käepaelad, see aitab tõkestada alaealiste püüdu osta alkoholi- ja tubakatooteid, muid erinevusi teiste külalistega võrreldes ei ole. Samuti tegime Rakvere linnavolikogule taotluse, et lubada viibida festivali toimumise ööl alla 16aastastel täiskasvanud saatjata avalikes kohtades kuni kella kolmeni. Taotlus rahuldati ning luba on olemas.

Millest lähtudes koostati festivali line up?

Nagu ühes varasemas intervjuus olen ka öelnud, astuvad festivalil üles sel aastal enim tähelepanu pälvinud kodumaised bändid. Seni, kuni festivalil esinejad on kodumaised, üritame tuua ansambleid, kellel muidu ei avaneks võimalust siinkandis esineda, lisaks kaasame kohalikke artiste ja anname võimaluse mõnel noorel bändil end tutvustada.

On küsitud, miks line up ei koosne ainult metal-bändidest, et Green Christmas ei ole enam sama.

Ilma tuntud välisesinejata ei hakata massiliselt kaugemalt Rakveresse kohale tulema ning kohalike metal’i-huvilistega me festivali välja ei müüks. Aga püsikulud – turvateenus, ruumid, heli- ja valgustehnika – jäävad esinejatest sõltumatult samaks

Kui läheksime ainult raske muusika peale välja, siis oleks pileti hinnatase ka midagi muud. Arvan, et hetkel oleme välja töötanud publikule kõige sobilikuma lahenduse, ei puudu metal-artistid, on suurepäraseid progeroki viljelejaid ja leidub ka indie sugemetega bände.

Korraldate festivali teist korda. Mida isiklikult eelmisest korrast õppisite ja sel aastal parandada püüate?

Eelmise aasta Green kulges suuremate tõrgeteta. Mõni üksik kitsaskoht oli, aga neid püüame sel aastal ennetada.

Üllatav oli, et kuigi möödunud aastal oli info festivalipiletite väljamüügi kohta varakult väljas, tuli õhtul ikkagi üsna palju piletisoovijaid. Kuna ruumid seavad publiku suurusele piirangu, siis pidime nad raske südamega tagasi saatma.

Sel aastal soovitame kõigil, kes tahavad tingimata kohal olla ja festivalist osa saada, osta pilet eelmüügist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles