Vihula volikogu esimehe umbusaldamine nurjus

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Välba.
Ain Välba. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Vihula vallavolikogu esimehe Ain Välba vastu algatatud umb¬usalduse avaldamine kukkus möödunud neljapäevasel volikoguistungil taas läbi.


15-liikmelisest volikogust hääletas umbusalduse avaldamise poolt neli ja vastu oli kümme liiget.

"Umbusaldus on meil seadusega ette nähtud, aga nad pea¬ksid teise põhjuse leidma. Ma pole midagi võltsinud, keegi pole mind selles süüdi mõistnud," kommenteeris Välba opositsiooni käitumist.

Samas ei mõistnud volikogu esimees, miks opositsioon nii teeb, sest Välba sõnul on koalitsioon opositsioonile juba ammu öelnud, et nad Ain Välbat volikogu esimehe kohalt ei vabasta.

Umbusalduse avaldamise põhjusi toodi avalduses välja kaks. Esiteks, et Välba on Vihula valla mainele põhjustanud parandamatut kahju ning tema jätkuv kohtutee põhjustab seda veelgi. Teiseks, et vältida Välba järgnevaid võltsimisi.

Keskerakonna nimekirjas kandideerinute esindaja Piret Aasmäe on varem Virumaa Teatajale öelnud, et nad ei süüdista Ain Välbat kriminaalselt karistatuna volikogu esimehe kohal jätkamises, sest otsus pole veel jõustunud, vaid Vihula valla maine kahjustamist.

Seekordne umbusalduse avaldamine Ain Välbale on viimase aasta jooksul juba teine, esimest korda avaldati Ain Välbale umbusaldust aasta tagasi aprillis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles