Verekeskus kutsub aasta esimesele doonoripäevale 8. jaanuaril

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Rakvere rahvamajja (Kreutzwaldi 2) 8. jaanuaril kell 10-15.

Viimati käis Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus Rakveres 4. detsembril, mil doonoripäeva külastas 108 inimest, kellest verd loovutas 88 ja esmaseid doonoreid oli kaks.

"Meil on väga rõõmustav näha, et Rakveres on nii suur hulk regulaarselt verd loovutavaid inimesi, kelle jaoks doonorlus on saanud elu loomulikuks osaks," sõnas Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. "Selline aktiivsus on eeskujuks paljudele teistele maakondadele."

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles