Uisuväljakud ootavad sõitjaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisuväljak on Rakvere staadioni juures olnud juba mitmeid aastaid ning abilinnapea sõnul tuleb tänavugi.
Uisuväljak on Rakvere staadioni juures olnud juba mitmeid aastaid ning abilinnapea sõnul tuleb tänavugi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kui Uudekülas ja Väike-Maarjas saavad spordisõbrad uisumõnusid nautida, siis maakonnakeskuses Rakveres praegu seda võimalust pole.

Uudekülas avati liuväljak rahvale enne jõule, vahepeal olid küll sulailmad, kuid nüüd saavad spordisõbrad taas uisud jalga panna.

Uudeküla tehisliuväli, mida aktiivselt kasutatakse ka hokiplatsina, on mõõtmetega 26 x 56 meetrit, piiratud poortidega ja valgustatud. Kõrval asub soojak riiete vahetamiseks ja WC. Saab laenutada igas suuruses uiske, võimalik on lasta ka omi uiske teritada. Uudeküla hokiväljak on avatud nädalavahetustel keskpäevast, teistel päevadel kella 14st kella seitsmeni õhtul.

MTÜ Hokiklubi Uudeküla eestvedaja Martin Uudeküll ütles, et uisutajaid ikka käib, aga neid võiks rohkem olla.

“Mõnel päeval on jääl liuglejaid omajagu, teisel pole pea üldse,” ütles Uudeküll, lisades, et ehk pole hooaeg veel lihtsalt käima läinud.

Väike-Maarjas saab uisutada siseliuväljal õppekeskuse viilhallis, praegu on ilmastikuolud talvemõnude nautimiseks igati sobilikud. Jääl liuglejaid jagub, neid käib ka väljaspoolt alevikku.

Olemas on soojak, kus jalanõusid vahetada, laenutada saab uiske ja neid teritada lasta. Õhtuti on plats kaks tundi hokimängijate kasutada, varasem aeg sobib ideaalselt lastele, aga uisutama on oodatud kõik huvilised. Nädalavahetustel on liuväli avatud keskpäevast kella kuueni õhtul, tööpäevadel kella 15–21.

Rakveres praegu uisutada ei saa, eelmise aasta lõpus korraldas linn küll spordikeskuse territoorimile jääva väljaku lumest puhtaks lükkamise, kuid seejärel läks sulale.

Abilinnapea Rainer Miltopi sõnul tuleb uisuväljak Rakverre kindlasti, sest kokkulepped Ida päästekeskuse, Rakvere spordikeskuse ja noortega uisuväljaku asjus on sõlmitud. “Väljaku põhi on tehtud, edaspidi aitab liuvälja rajada ja hooldada linn,” kõneles Miltop.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles