Virumaa ööklubide evakuatsiooniteed ei vasta nõuetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokaal Rakveres Kreutzwaldi tänavas valmistab politseile peavalu.
Lokaal Rakveres Kreutzwaldi tänavas valmistab politseile peavalu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistus korraldas reedel koos politseiga reidi Ida- ja Lääne-Virumaal kaheksasse toitlustus- ja lõbustusasutusse ning avastas, et evakuatsiooniväljapääsud ei vasta tuleohutusnõuetele.


"Kontrollimisel selgus, et tulekahju või muu õnnetuse korral pole inimestel võimalik enamikest hoonetest ohutult väljuda. Ühegi evakuatsiooninõude rikkumist ei tuvastatud vaid Rakvere ööklubis Carola," ütles teenistuse juht Rivo Neuhaus.

Tapal asuvas ööklubis Zik-Zak oli kaks väljapääsu, kuid evakuatsioonitee oli väga pikk, see kulges leti tagant läbi laoruumi ning lõppes lukustatud uksega, mille võtme asukohta keegi ei teadnud. Samuti puudus evakuatsioonimärgistus.

Rakveres Virma pubis oli samuti piisavalt evakuatsioonipääse, kuid need ei olnud kõik kasutatavad, sest üks uks ei olnud seestpoolt võtmeta avatav.

Kõige suuremad probleemid evakuatsiooniväljapääsudega tuvastati aga ööklubis Lokaal. Teoreetilisi väljapääse oli seal küll piisavalt - kokku umbes seitse, kuid evakuatsiooniteena oli kasutatav neist vaid üks uks - peasissekäik. Kõik teised, sealhulgas ka teise korruse uksed olid sellised, et nende kaudu evakueerumine on kas võimatu või võimalik ainult kõrvalisi tehnilisi vahendeid kasutades.

Jõhvis vastas üldjoontes nõuetele vaid Kompromiss, millest on võimalik evakueeruda. Samas oli seal ebapiisav vaid evakuatsioonimärgistus.

Kruzos ja Jõhvi keldris polnud evakuatsioon tagatud, puudusid ka vajalikud märgistused. Küllaltki halb oli olukord ka Jõhvi-Rakvere tee ääres asuvas Night Clubis, kus puudusid evakuatsioonipääsud ja polnud märgistust.

Lisaks polnud ööklubides ka piisavalt tulekustuteid ning olemasolevad kustutid olid enamasti kontrollimata. Näiteks ööklubis Zik-Zak paiknevaid kustuteid oli viimati kontrollitud 2003. aastal.

Päästeamet algtas kõigi rikkumiste kohta väärteomenetlused.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles